O luna in China (3):Concluzii

O luna in China (3):Concluzii

 Am povestit despre Beijing si Chengdu  si doresc sa trag niste concluzii generale dupa aceasta luna petrecuta in China.

ortiental tv towerNu pot sa zic ca am ramas foarte impresionata de China si cred ca asta se datoreaza faptului ca am petrecut prea mult timp acolo, iar scopul vizitei mele nu a fost unul turistic, a fost de student. Sunt convinsa ca doar o saptamana- 10 zile de turist full-time o sa impresioneze pe oricine. Dar eu am stat prea mult acolo si am vizitat si partile neturistice. Sunt total convinsa si nu am sa imi schimb parerea niciodata legat de faptul ca Republica Populara Chineza este o tara jegoasa cu oameni jegosi.

Lasand deoparte jegul, mancarea este foarte foarte buna si relativ ieftina. Cateva din cele mai bune chestii mancate acolo au fost: pekin duck (mai ales pentru crusta foarte buna si crocanta), Dumplings, Gong Bao Ji Ding (Kung Pao Chicken)- cu alune, un pic iute, perfect, etc. Mancarea chinezeasca din Europa nu se compara deloc cu cea de acolo. Pont: Daca nu stiti manca cu betigasele, luati-va un set de furculita/ lingura cu voi. Am avut mari probleme cu gasirea furculitelor. Defapt nu am mancat deloc cu furcutila, doar cu lingura si cutitul!

Cand am plecat de acasa, am plecat cu frica in mine: sa nu ma plimb singura pe strada noaptea, sa nu merg cu taxi, sa am grija ce fac, unde si cu cine. Aveam impresia ca galbejitii vor sa ma rapeasca si sa faca trafic de organe cu mine. Cred ca am vazut prea multe filme americane. Adevarul este ca lor le este frica de noi si se feresc de straini. De fiecare data cand incercam sa iau un taxi, asteptam chiar si 45 de minute, cand toti chinezii din jurul meu stateau 3-4 minute. Pur si simplu ocoleau turistii; poate din cauza ca nu vorbesc engleza foarte bine, sau poate chiar ne evitau. M-am plimbat si singura noaptea, prin intuneric si lumina, am luat taxi, nu am patit nimic.

O alta chestie obervata acolo este diferenta sociala imensa. Nu am vazut in viata mea asa multe masini luxoase in acelasi loc. Cautam un bar europeam in Beijing cu un grup de prieteni, dar nu puteam gasi locul respectiv. Evident ca eram pierduti si ca ne uitam in locul gresit. Ne-am trezit intr-o parcare cu bodyguarzi la costum: Ferrari langa Ferrari, Maserati, Lamborghini langa Lamborghini, Aston Martin. Cred ca cea mai ieftina masina din parcare era Porsche Panamera. Ceea ce m-a uimit total a fost ca la 5-10 metri de acea parcare/ club select, se aflau niste locuinte. Acei oameni traiau in saracie totala. Si nu a fost singurul loc in care am vazut trecerea de la lux la saracie atat de brusca. Cam peste tot unde am umblat aceasta situatie era prezenta: oameni foarte foarte bogati- oameni foarte foarte saraci.

Mi-ar mai placea sa merg inca o data  in viata mea in China, dar atunci cand merg sa stau la un hotel de 4-5* si sa fiu turist full time. Partile urate le-am vazut, vreau sa vad si eu partile frumoase exact ca in pozele de pe Google si sa spun: am fost in China si am ramas total impresionata!!!!

Pont general: Nu uitati sa negociati!! Chinezii sunt smecheri si vor sa faca bani! Dar noi suntem destepti si zgarciti!

Alte articole despre China:

O luna in China(1): Beijing

O luna in China(2): Chengdu

No Responses

  1. Pingback: O luna in China(2): Chengdu - DorulCalator.ro 22 februarie 2014

Give a Comment

Statistici T5