Pregătiți pentru concediu. Grecia, venim!

Pregătiți pentru concediu. Grecia, venim!

In cateva zile vom pleca in Grecia, mai exact in peninsula Sithonia. Am ales aceasta destinatie datorita distantei relativ mici comparativ cu alte zone din Grecia –  aproximativ 850 km si datorita faptului ca este pe continent si nu depindem de feribot pentru a ajunge la destinatie. 

Formulare, declaratii, vigneta online

Vom pleca din Bucuresti pe traseul Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata-Salonic-Sithonia.

Am descarcat declaratia pentru traversarea Bulgariei de pe site-ul MAE si am completat online formularul necesar intrarii in Grecia. In ultima saptamana au fost raportate cozi de cativa kilometri la punctul de trecere al frontierei Kulata, deci vom calatori pe timp de noapte pentru a ne aseza la coada dimineata devreme, evitand astfel soarele dogoritor de la orele pranzului. De asemenea, am achizitionat online vigneta pentru Bulgaria de aici.

Sithonia pentru prima dată

Este prima data cand vom calatori in Sithonia, ne-am propus sa avem o vacanta relaxanta, cu vizite la plajele din zona, cu mese in tihna la tavernele mai putin aglomerate si sa evitam locatiile populare. 

Sithonia este cunoscuta pentru numeroasele ei plaje, peste 100 la numar! Majoritatea plajelor au nisip fin si apa cristalina, unele sunt amenajate, altele mai salbatice. Ne-am propus sa ajungem la urmatoarele plaje:

  • Trani Ammouda
  • Armenistis
  • Karidi – la orele diminetii deoarece se aglomereaza foarte mult pe parcursul zilei
  • Portokali, doar in trecere pentru a admira peisajul. Plaja este foarte mica si extrem de populara in randul turistilor, nepotrivita pentru copii mici din cauza reliefului stancos 
  • Sarti 

Calatorind cu 2 copii mici, vom cauta locatii kid-friendly: plaje cu nisip fin si acces lin in apa, taverne cu variante de mancare sanatoasa, umbra si liniste. 

Având în vedere situația actuală vrem să actualizăm acest articol pe perioada călătoriei noastre spre Grecia.

Give a Comment

Statistici T5