10 sfaturi pentru un sejur placut in Florenta

10 sfaturi pentru un sejur placut in Florenta

Florenta a fost unul dintre cele mai frumoase orase pe care le-am vazut pana acum. Orasul muzeu, asa l-am denumit, deoarece la fiecare pas ne aducea aminte de perioada Renasterii.florenta

Pentru a avea un sejur placut in Florenta, iata cateva sfaturi:

1. Evitati lunile calduroase

In lunile iulie-august este foarte cald. Noi am fost la inceputul lunii septembrie, iar vremea a fost placuta spre calduroasa. Am prins si o zi ploioasa.

2. Firenze Card

Firenze Card este foarte bun pentru ca ai intrarea gratuita la multe obiective turistice, dar si transportul public este gratuit. La unele obiective turistice se ofera discount cu Firenze Card si nu mai este nevoie sa stai la coada.

3. Hosteluri si Bed and Breakfast

Florenta este un oras turistic, iar hotelurile nu sunt ieftine. Noi am stat la un Bed and Breakfast foarte ok (www.bbflorencebooking.com), situat aproape de gara central. Camerele erau intr-un bloc de apartamente, iar la sosire am sunat persoana de contact.

4. Mancare buna in Florenta

In Italia se mananca foarte bine, e cert, iar in Florenta se mananca la fel de bine. De la sandwich-urile proaspete din Trippaio pana la vestitele trattorii, unde nota de plata pentru mancare pentru o persoana nu depaseste 10 euro, optiunile sunt nelimitate.

5. Vinuri din Toscana

Toscana este recunoscuta pentru podgoriile sale. Sunt celebre vinurile de Chianti, Brunello de Montalcino, Nobile de Montepulciano si Sangiovese(vin alb). Noi am participat la o degustare de vinuri si ca orice necunoscator am apreciat vinurile de 20 euro in defavoarea celor de 100 euro.

6. Oportunitati de a vizita provincia Toscana

Palazzo Pitti

Intr-una din zilele petrecute in Toscana, am fost intr-un circuit cu autocarul pe traseul Monteriggioni-Siena-San Gimignano si la o degustare de vin in celebra regiune Chianti. Turul a costat 55 euro de persoana si a meritat din plin, deoarece locurile vizitate au fost superbe. Site-ul companiei este www.ciaoflorence.it/en. Un alt orasel frumos din provincia Toscana este Lucca, dar am nu am gasit niciun circuit care sa includa si Lucca si Sienna. Daca inchiriati o masina, cred ca puteti vedea mai multe, dar poate fi mai obositor.

7. Rezervati-va timp pentru principalele obiective turistice ale Florentei

Pe langa Dom si Palazzo Vecchio care ne fascineaza vazandu-le din exterior, Galeria Uffizi si Palazzo Pitti reprezinta principalele obiective turistice carora trebuie sa le acordati cel putin jumatate de zi. Nu o sa uit coada de la Galeria Uffizi, cel mai vechi muzeu din Europa, dar asteptarea a meritat deoarece Galeria adaposteste lucrarile lui Michelangelo, Leonardo da Vinci, Botticelli sau Caravaggio.

Palazzo Pitti este coplesitor. Contine un intreg complex de expozitii care iti taie respiratia, de la picturi la portelan, de la costume de epoca la bijuterii neasemuite, de la apartamente regale de un lux neimaginabil la gradini superbe, cu o vegetatie mediteraneana. O zi intrega trebuie dedicata vizitarii Palatului Pitti, asta daca vreti sa vedeti cat mai multe.

Daca sunteti pasionati de astronomie si harti, va recomand sa mergeti si sa vizitati Muzeul Galileo Galilei.

Citeste aici despre principalele muzee din Florenta + multe altele

8. Urmariti preturile biletelor de avion cu cateva luni inainte de a pleca in Florenta

De curand se poate zbura direct la Florenta, noi am zburat la Pisa, iar de acolo am luat autocarul pana la Florenta. BlueAir a introdus cursele directe Bucuresti-Florenta si puteti prinde reduceri foarte bune pe aceste rute, deci fiti cu ochii in patru.

Citeste si 10 motoare de cautare pentru bilete ieftine de avion

9. Urca la Piazzale Michelangelo

Dupa ce te-ai plimbat destul pe strazile frumoase ale Florentei, urca la Piazzale Michelangelo. Aici vei avea o frumoasa panorama asupra orasului Renasterii. Noi am urcat aici dupa ora 19 si am facut poze frumoase.

10. Plimba-te pe stradutele din centrul vechi

Unul dintre lucrurile pe care le-am facut cu placere in Florenta a fost acela de a ne plimba ca doi indragostiti pe strazile inguste si intortocheate. Orasul pare mic, dar la finalul zilei de abia ne simteam picioarele.

Cladiri de pe maulul raului Arno
Cladiri de pe malul raului Arno
florenta (1)
Vedere din parcul Palatului Pitti
Alee pietonala
Domul din Florenta
Domul din Florenta
Aici am mancat unel dintre cele mai bune sandwich-uri
Ponte Vecchio
Ponte Vecchio
florenta-produse-din-piele
Bazar in aer liber

One Response

  1. Sabina

    5 august 2015

Give a Comment

Statistici T5