5 aplicatii utile pentru turisti

5 aplicatii utile pentru turisti

Tehnologia de ultima ora ne poate face viata mai usoara si mai frumoasa atunci cand suntem plecati departe de casa si avem nevoie de informatii utile.

telefon-mobil

Vreau sa va prezint 5 aplicatii care, o data instalate, o sa va faca vacanta frumoasa.

1. Maps.me – este o harta care functioneaza fara date mobile, doar cu semnal de la sateliti. Deci nu veti avea costuri suplimentare atunci cand o veti folosi. Este necesar sa descarcati harta tarii in care urmeaza sa mergeti.
Sfat util: Aplicația va gaseste pozitia geografica imediat dacă aveti WI-FI-ul pornit si functioneaza foarte bine cand plecati de la internet. Dacă porniti aplicatia si aveti doar GPS-ul la indemana, va dura mai mult pana va gasi pozitia geografica in care va aflati.

2. TripAdvisor este usor de folosit, ofera informatii valoroase de la alti turisti si puteti sa va faceti planurile turistice in cunostinta de cauza. Există mai multe aplicații dezvoltate de TripAdvisor. Cea mai cunoscută este TripAdvisor Hotels Flights, apoi urmează ghidurile turistice pentru cele mai frecvente 100 destinații turistice (Roma, Londra, Lisabona, New York, Tokio etc.).

Sfat util: Ghidurile turistice functioneaza foarte bine in modul offline.

3. Packing pro ofera liste predefine cu obiecte ce nu trebuie sa lipseasca intr-o calatorie (pasaport, medicamente, haine), dar pot fi adaugate diverse produse in lista respectiva. Paking pro este disponibila doar pentru iOS, pentru Android recomand Paking List. Pentru traiul de zi cu zi eu mai folosesc Keep.

4. TripIt – este un mod simplu de a organiza si partaja planurile de calatorie. Puteti planifica calatoriile doar printr-un simplu forward la plans@tripit.com si TripIt creaza automat un itinerariu pentriu ziua respectiva. Itinerariile pot fi editate și manual. In plus, TripIt se sincronizeaza cu calendarul. Varianta contra cost ofera, in plus, alerte pentru zboruri, pentru disponibilitate locurilor bune în avion etc.

5. Google Translate (link pentru iOS) – cei mai multi stiti varianta desktop. Varianta pentru mobil/tableta poate fi foarte utila daca va aflati intr-o tara in care nu cunoasteti limba vorbita de localnici. Mai nou a aparut si versiunea in care se recunoaste textul dintr-o poza sau se poate vorbi direct la difuzor si se face traducerea in timp real. Aplicatia are nevoie de internet pentru a va putea ajuta.

Bineinteles ca sunt mai multe aplicatii care va pot fi de ajutor, dar aceste aplicatii mi se par cu adevarat utile. Calatorii placute si gadgeturi faine!

No Responses

  1. Pingback: De citit azi - 28 noiembrie 2014 - DragosU.ro 28 noiembrie 2014

Give a Comment

Statistici T5