5 castele frumoase din Germania

5 castele frumoase din Germania

Germania are unele dintre cele mai frumoase castele din Europa, iar daca va aflati in vizita prin Deutschland nu trebuie sa le ratati. In acest articol dorim sa va prezentam 5 castele frumoase pe care noi le-am vizitat si am fost placut impresionati.

Castelul NeuschwansteinNeuschwanstein

Castelul Neuschwanstein este situat in sudul Bavariei, foarte aproape de granita cu Austria, la doar cativa km de oraselul Füssen.

La ordinul regelui Ludwig al II-lea  al Bavariei, constructia castelului a inceput in vara anului 1868 si a fost incheiata abia in 1892. Ludwig isi propusese sa se retraga la batranete in Neuschwanstein, un loc ferit de privirile curiosilor, insa ironia sortii a facut ca el sa moara in 1886 si sa nu vada  finalizat castelul in a carui concepere si constructie se implicase atat de mult. La doar 7 saptamani de la moartea regelui, castelul a fost deschis publicului larg, iar de atunci a fost vizitat de milioane de turisti.

Castelul Hohenzollerncastelul-Hohenzollern

Castelul Hohenzollern este unul dintre cele mai frumoase si impunatoare castele din Germania, avand parte aproape in totalitate numai de recenzii pozitive si note maxime, putin fiind cei care pleaca dezamagiti de aici.
Castelul este situat in inima land-ului Baden Württemberg, in imediata apropiere a oraselului Hechingen si la aproximativ 60 km de capitala land-ului, Stuttgart.

Castelul Heidelbergheidelberg-orasul-dorulcalatorro (4)

Castelul Heidelberg este construit in stil renascentist pe o colina, de unde troneaza asupra intregului centru vechi al orasului. Complexul impresionant de astazi are ca baza o veche cetate medievala. Ce vedem in prezent este rezultatul mai multor perioade de constructie, caci aproape fiecare rege care a trecut pe aici a vrut sa mai adauge o aripa sau macar sa modifice partile existente ale castelului.

La castel se ajunge fie pe jos, in ca. 20 de minute, fie cu funicularul. La intrarea in incinta castelului se afla casa de bilete. Fara bilet va puteti plimba putin in jurul castelului si in gradinile acestuia, dar pentru a intra in curtea interioara sau in castel aveti nevoie de bilet. De gradini nu ne-am bucurat, luna februarie nefiind prea prietenoasa cu vegetatia. In schimb am vizitat castelul in cadrul unui tur ghidat si ne-am pozat cu cel mai mare butoi de vin din lume, cu o capacitate de 222.000 litri!! Conform povestilor ghidului, in secolele de glorie ale castelului apa potabila era greu de procurat, iar multi dintre oamenii de la curte erau nevoiti sa isi astampere setea cu vinul din butoi, care numai vin nu putea fi numit, caci era un amestec de bauturi alcoolice furnizate de mai multi locuitori al Heidelbergului si a zonelor invecinate.

Castelul Eltz

burg-eltz

Burg Eltz este un castel medieval splendid, construit intr-o regiune deluroasa cu paduri vechi de sute de ani.

Nu se stie cu exactitate anul in care a fost pusa piatra de temelie a castelului, dar cu siguranta acest moment a avut loc in prima jumatate a secolului al XII-lea. Burg Eltz se remarca datorita faptului ca nu a fost distrus de-a lungul veacurilor in numeroasele lupte pentru putere ce au avut loc in zona, dar si pentru ca s-a aflat de la bun inceput si pana in zilele noastre in proprietatea unei singure familii mari, care in anul 1268 s-a impartit in trei ramuri: Kempenich, Rübernach si Rodendorf. Nu mai putin de 33 de generatii ale familiei au trait aici in cele noua secole de existenta ale castelului.

Castelul Nymphenburg20141007-Munchen_nymphenburg_13_08_2010 (168)

Castelul Nymphenburg este localizat in vestul Munchen-ului si se ajunge la el cu usurinta cu mijloacele de transport in comun. Daca porniti din centru veti face aproximativ 15-20 de minute pana la palat. Luati S-Bahnul pana la statia Laim, iar de aici mai mergeti cateva statii cu autobuzul pana in fata castelului. Daca va este mai la indemana U-Bahnul, coborati la Rothkreuzplatz si luati tramvaiul pana la Nymphenburg.

Castelul a fost un cadou facut de principele Ferdinand Maria sotiei sale Adelheid de Savoia, cu ocazia nasterii mult doritului mostenitor Max Emanuel, la mai mult mult de 10 ani de la nunta.

Comments (2)

  1. Pingback: De citit azi - 14 octombrie 2014 - DragosU.ro 14 octombrie 2014
  2. Mayer

    21 februarie 2017
    • Raluca

      22 februarie 2017

Give a Comment

Statistici T5