5 lucruri de stiut inainte sa ajungi la destinatie

5 lucruri de stiut inainte sa ajungi la destinatie

DCIM101GOPRONu o data ni s-a intamplat sa ajungem prin tari straine si la fata locului sa constatam ca nu ne-am facut temele corect inainte sa plecam de acasa. In urma experientelor avute pana acum, am intocmit pentru voi o lista cu sfaturi care usureaza viata oricarei persoane si va pot scapa de situatii neplacute.

1. Informeaza-te care este cursul de schimb valutar

Nimic nu este mai frustrant decat sa stai in fata unui bancomat, sa vrei sa scoti niste bani, dar necunoscand cursul de schimb sa nu ai habar cam de cati bani ai nevoie. Been there, done that!

2. Cum spui buna ziua, multumesc si nu in limba locala

Este frumos si politicos sa stii cateva cuvinte in limba tarii in care calatoresti, cu cat mai multe, cu atat mai bine. Oricum, un salut politicos si clasicul “multumesc” iti vor deschide multe portite. De ce ai avea nevoie de “nu”? Simplu: ca sa scapi cat mai usor de comerciantii enervanti care se tin scai de tine.

3. Nu trebuie sa vezi tot

Aceasta este o greseala frecventa pe care o fac multi oameni la primele excursii in strainatate: incearca sa vada tot ce se poate vedea, fiind mereu intr-o continua alergatura intre doua obiective turistice. De fapt nu vezi mai nimic, intri, faci o poza, iesi si ajungi acasa fara sa fi descoperit magia locurilor vizitate. E bine sa stii dinainte ce vrei neaparat sa vezi, cateva obiective importante pentru tine, restul puse pe o lista suplimentara la care apelezi daca mai ai timp.

4. Cum ajungi de la aeroport/gara la hotel

“Vad la fata locului” am spus doar o data. A fost ok, nu a fost nici cel mai rapid, nici cel mai ieftin drum aeroport-hotel dintre variantele existente. Daca as fi citit de acasa, stiam ca pot gasi la bani mai putini un autobuz care sa ma duca in centrul orasului sau la acelasi cost, un tren cu care castigam 20 de minute.

5. Noteaza-ti undeva adresa si numarul de telefon ale ambasadei Romaniei din zona

Nu am fost niciodata nevoiti sa cerem ajutor ambasadei, dar in situatia nefericita in care ti se fura pasaportul sau te afli intr-o zona in care tocmai a izbucnit un conflict, nu vad cine te-ar putea ajuta mai mult decat reprezentantii Romaniei.

Comments (2)

  1. Călin

    24 iunie 2014
  2. Romani in UK

    3 iulie 2014

Give a Comment

Statistici T5