5 orase care merita vizitate in 2015

5 orase care merita vizitate in 2015

domul-din-milano

Milano

EXPO 2015 face din Milano o destinatie pentru un city break interesant in 2015. Bineinteles ca pe langa obiectivul turistic numit EXPO 2015,  mai aveti de vazut Domul, Galeriile Vittorio Emanuele, Scala sau Castelul Sforzesco.

Milano este o destinatie ideala pentru un city-break, 2-3 zile petrecute aici la sfarsit de saptamana fiind suficiente pentru a-ti face o parere despre oras si pentru a vizita principalele obiective turistice ce fac interesant centrul financiar al Italiei.

Lisabona

Turnul Belem/Foto Flickr.com
Turnul Belem/Foto Flickr.com

In Lisabona trebuie sa petreceti mai mult de 3 zile. Sunt foarte multe de vazut in capitala Portugaliei. Va recomandam sa vizitati cartierele Bairro Alto, Alfama sau Belem. Sa mergeti in Parcul Natiunilor sau sa vizitati Castelo de Sao Jorge pe inserate.

Am vizitat Lisabona anul trecut, dar am fost cuceriti de sarmul ei si ne dorim sa revenim.

Heidelberg

heidelberg_dorulcalatorro (3)

Aflat în apropiere de Stuttgart, Heidelberg este renumit pentru centrul său istoric, foarte bine conservat și pentru universitatea locală. Simbolul orasului este Castelul Heidelberg, construit in stil renascentist pe o colina, de unde troneaza asupra intregului centru vechi al orasului. Complexul impresionant de astazi are ca baza o veche cetate medievala.

Zagreb

20141001-zagreb2 (30)

Capitala Croației este frumoasă, fiind înconjurată de zone cu pădure unde se pot face plimbări sau se poate merge cu bicicleta pe diverse trasee. Din pacate, la Zagreb se ajunge cel mai bine cu masina, daca doriti sa mergeti cu avionul trebuie sa face escala la Viena sau in Germania.

Zagreb este un oras frumos care m-a cucerit din prima. Ma asteptam sa fie după tipicul oraselor romanesti, dar Zagrebul este mult mai curat, mai verde si mai elegant decat orasele noastre.

Florenta

florenta-monteregioni-siena-sangiminiano-pisa (3)

Incepand cu luna martie, BlueAir urmeaza sa introduca o cursa directa Bucuresti-Florenta. Pretul biletelor si obiectivele turistice din capitala Toscanei fac din Florenta un obiectiv turistic de luat in seama pentru 2015. Cel mai probabil te vei indrăgosti iremediabil de orasul Renasterii, iar daca acest lucru nu se va intampla, precis va intra in topul personal al celor mai frumoase locuri vizitate.

Give a Comment

Statistici T5