Bratislava

Bratislava

bratislavaBratislava, capitala Slovaciei, se face placuta prin simplitate si liniste. Orasul este animat de Dunarea ce il tranziteaza.

Cele 3 zile de iarna petrecute la Bratislava au fost cu zapada, dar si cu soare.

Prin ce atrage Bratislava? Muzee, biserici conservate și palate reconstruite atrag vizitatori la nivel mondial care genereaza profit pentru sectorul turismului. Orasul Bratislava este, de asemenea, o destinatie populara pentru turistii de weekend din alte tari, de obicei din apropiere, care aleg sa se distreze in capitala Slovaciei.

Hotelurile sunt ieftine, iar din Viena, care se afla la 60 km, se poate ajunge cu trenul sau autocarul foarte usor si aceste doua lucruri cred ca fac din capitala Slovaciei o atractie turistica.

Bratislava23

Atractia principala a Bratislavei este castelul cu acelasi nume. Castelul Bratislava se afla strategic, pe varful unui deal, de unde orasul se vede foarte frumos. Castelul are elemente arhitecturale gotice, renascentiste, dar si elemente in stil baroc. In cadrul castelului sunt deschise spre vizitare sala trezoreriei, sala cavalerilor, precum si o expozitie permanenta. Nu va asteptati sa fiti uimiti de frumusetea castelului!

Bratislava3Bratislava1

Catedrala Sf. Martin este cea mai veche biserica din Bratislava. Catedrala a fost construita in stil gotic, iar in secolul al XIV-lea, aici erau incoronati regii Ungariei. Turnul catedralei are 85 m, varful lui avand o perna poleita de 2/2m cu copia coroanei regale ungare. Imitatia coroanei are 1 m inaltime si o greutate de 300 kg . Turnul are 2 clopote, cel mai mare fiind numit Wedderin.

Bratislava4

 

Podul nou peste Dunare (Novy Most). Una dintre atractiile orasului este si podul cel nou de peste Dunare. Acest pod are forma de evantai si a fost construit in anii ’60 pentru a satisface nevoile localnicilor din acea perioada. In zona podului se afla statia de bus-uri pentru ruta Bratislava-Viena.

Bratislava15

Bratislava17


Bratislava18

Palatul Grassalkovich este cel mai important palat din Slovacia, a fost construit in stil rococo/baroc. Palatul este resedinta presedintelui Slovaciei, asadar nu poate fi vizitat. In schimb va puteti plimba prin gradinile parcului, realizate in stil francez. Numele l-a primit de la nobilul maghiar Antal Grassalkovich pentru care a fost construit in secolul al XVIII-lea.

Un alt obiectiv turistic al Bratislavei, pentru cei pasionati de istorie, este cimitirul Slavin, unde sunt inmormantati 6845 soldati sovietici care au murit in timpul eliberarii Bratislavei, in aprilie 1945.

Bratislava6Bratislava22

Bratislava21

Bratislava20

Bratislava2

Centrul Vechi al Bratislavei. In centrul Bratislavei se gasesc majoritatea vestigiilor istorice si institutiilor culturale. Pe langa multitudinea de biserici, aici se gasesc institutii culturale precum Consiliul National al Republicii Slovace, Palatul de Vara al Arhiepiscopului, Palatul Grassalkovich, Castelul Bratislava, Monumentul Slavin, Palatul Grassalkovich, Biserica Sfanta Treime, Primaria din Bratislava, St Martin Catedrala, Poarta lui Michael, Universitatea Comenius, Teatrul National Slovac.

Bratislava5

 

Bratislava13

Bratislava8

Bratislava9

Bratislava12

Bratislava11

Bratislava10

Concluzii. Daca vreti sa vizitati Bratislava cred ca va ajunge o zi, maxim doua, in cazul in care doriti sa intrati in amanunte. Vizitarea Bratislavei trebuie sa o incepeti din Centrul Vechi  (Stare Mesto). Incercati Becherovka si berea locala, iar despre mancare pot sa va spun ca merita sa incercati celebrele clatite cu cartofi si un gulas de vita!

Bratislava14

Give a Comment

Statistici T5