Bruxelles in 3 zile

Bruxelles in 3 zile

Brussels (144)

Bruxelles este una dintre capitalele Europei careia i-am dedicat 3 zile si a fost de ajuns. Am plecat placut impresionat de capitala Belgiei.

Am avut parte de 3 zile superbe de primavara, cu mult soare, ceva neobisnuit pentru belgieni. Mi-a placut orasul, care m-a asteptat infloritor dupa o iarna lunga. Mi-a placut ordinea, calmul belgienilor, centrul Bruxelles-ului. Chiar daca este criticat de unii, Bruxelles-ul este un oras ce trebuie vazut.

Va recomand sa decoperiti Bruxelles-ul la pas, sa va plimbati pe strazi si sa admirati cladirile vechi, pline de insemnatate istorica. Plimbarea o puteti incepe din Grand Palace, iar de aici sa plecati catre statuia simbol a orasului, Manneken Pis. La Groote Markt, asa cum i se zice Grand Palace-ului in limba flamanda, puteti admira cladirea Primariei, Casa Regala si Casele Ghildelor medievale, acestea reprezinta bijuterii arhitecturale, iar Baudelaire sau Victor Hugo au scris despre ele. Cladirea Primariei Bruxelles-ului se poate vizita in anumite perioade ale anului, asa ca puteti incerca deoarece aveti ce vedea. Grand Place este considerata una dintre cele mai frumoase piete medievale din Europa.Brussels (159) Brussels (161) Brussels (163) Brussels (167) Brussels (169) Brussels (186)

Mannekin Pis se afla la intersectia Rue de l’Etuve/Stoofstraat cu Rue du Chene/Eikstraat. In jurul  statuii s-au tesut mai multe povesti. Una dintre legende spune ca statuia este inspirata de o batalie din secolul al 12-lea de pe vremea Ducelui Godfrey al III-lea de Leuven. Astfel, Godfrey al III-lea avea numai doi ani cand si-a mostenit ducatul, iar comandantul armatelor sale l-a pus pe micul lord intr-un cos si l-a ridicat pe creanga unui copac pentru a ridica moralul trupelor. Conform legendei, pruncul Godfrey a facut pipi pe lorzii de Grimbergen, cei impotriva carora se ducea batalia, iar armata micutului duce a castigat batalia.

La Mannekin Pis trebuie sa va asteptati la aglomeratia de rigoare, dar cu putina rabdare puteti face o poza cu micul pișăcios. De asemnea, va puteti opri in zona la un Leffe sau la una din alte sute de beri belgiene. Nu uitati sa va cumparati ciocolata!

Brussels (226)

Place Royale si Palais de Justice sunt doua cladiri pe care trebuie sa le admirati din exterior, dar, in cazul Palatului Regal, sa intrati si sa ii vedeti frumusetile interioare.

Brussels (54)Brussels (63)

Palatul Justitiei este cea mai inalta cladire din Belgia si se afla in cartierul Saint Gilles. De la Palatul de Justitie puteti admira panorama Bruxelles-ului si sa faceti poze frumoase. Palatul Regal este resedinta regelui Belgiei si poate fi vizitat de turisti. Palatul Regal este situat in fata parcului Bruxelles si a unei piete foarte lungi numite Place des Palais sau Paleizenplein care desparte palatul de parc.Brussels (50)

Alte obiective de vizitat in Bruxelles sunt biserica Notre Dame au Sablon, parcul Cinquentannaire sau Parlamentul European. Eu am sa continui povestind despre Mini Europa si Atomium.

Mini Europa este un parc imens in care puteti vedea o multime de monumente din intreaga Europa, adevarate simboluri ale continentului. Printre exponatele de aici se numara Zidul Berlinului, Big Ben-ul, Acropolele din Atena sau Muntele Vezuviu din Italia. Dintre obiectivele turistice romanesti puteti vedea Palatul Mogosoaia sau Manastirea Curtea de Arges. La Mini Europa pot fi admirate peste 350 de machete, realizate la o marime de 25 de ori mai mica decat originalele.

De la Mini Europa puteti pleca sa vedeti Atomium, ce se afla in imediata apropiere. Nu pot sa spun ca mi-a placut Atomium, dar puteti sa mergeti sa-l vedeti pentru a va face o impresie. Atomium a fost construit pentru Expozitia Mondiala din anul 1958 ce a fost gazduita de Bruxelles.  Initial s-a intentionat ca Atomium-ul sa ramana in picioare doar pe perioada expozitiei – de pe 17 aprilie pana pe 19 octombrie 1958, dar s-a bucurat de succes in acea perioada si a ramas in picioare pana in zilele noastre.

Brussels (83) Brussels (75) Brussels (72)Parc de Laeken incepe vizavi de Domaine Royal si se intinde pana aproape de Atomium. Presarata cu castani si magnolii, punctul focal este statuia lui Leopold I, ridicata in 1880. In aceasta zona puteti vizita Basilique Nationale de Sacre Coeur, ridicata de regele Leopold II.

Intr-una din serile petrecute la Bruxelles trebuie sa va intoarceti sa vedeti Grand Palace. Seara este si mai frumos.

Brussels (209)

Cum ajungeti la Bruxelles?Pentru a merge cu avionul puteti zbura cu Tarom, Air France, Air Brussels sau companiile low-cost Blue Air sau Wizz Air. Puteti zbura si pana la Paris, iar de acolo sa luati TGV-ul. In 2 ore ajungeti din capitala Frantei in capitala Belgiei.

Hoteluri. Din cauza institutiilor europene ce isi au sediul aici, Bruxelles-ul este un oras scump. Cu greu veti gasi un hotel sub 70 de euro, in cazul in care cautati ceva pe cont propriu. Dar agentiile de turism ofera pachete de tip city break la preturi foarte bune (a se vedea mai jos).Brussels (98)

Link-uri utile:

Harta metrou Bruxelles

Mini-Europa Bruxelles

Atomium Bruxelles

VisitBrussels.be

Brussels (141)

Brussels (14)

Brussels (211)

Brussels (216)

Brussels (235)

Brussels (257)

Give a Comment

Statistici T5