Castelul Eltz din Germania

Castelul Eltz din Germania

burg-eltzDaca drumurile va vor purta prin vestul Germaniei, mai exact in landul Renania-Palatinat (pe germana Rheinland-Pfalz), va recomand sa vizitati Burg Eltz, un castel medieval splendid, construit intr-o regiune deluroasa cu paduri vechi de sute de ani.

Nu se stie cu exactitate anul in care a fost pusa piatra de temelie a castelului, dar cu siguranta acest moment a avut loc in prima jumatate a secolului al XII-lea. Burg Eltz se remarca datorita faptului ca nu a fost distrus de-a lungul veacurilor in numeroasele lupte pentru putere ce au avut loc in zona, dar si pentru ca s-a aflat de la bun inceput si pana in zilele noastre in proprietatea unei singure familii mari, care in anul 1268 s-a impartit in trei ramuri: Kempenich, Rübernach si Rodendorf.  Nu mai putin de 33 de generatii ale familiei au trait aici in cele noua secole de existenta ale castelului.

In anul 1815 reprezentantul ramurei Eltz-Kempenich a cumparat de la celelalte doua familii inrudite intreg castelul. Actualul proprietar are resedinta in Frankfurt pe Main, dar s-a angajat sa mentina castelul deschis publicului, iar in perioada 2009-2012 Burg Eltz a trecut printr-un proces de renovare destul de costisitor.

burg-eltz2
Castelul Eltz/Foto: Flickr

Principala atractie este reprezentata de exteriorul castelului cu arhitectura sa in stilurile romantic si baroc, cu multe turnulete de inaltimi diferite. Interiorul ofera vizitatorilor o calatorie in timp si sansa de a vedea cum era viata la curte in Evul Mediu. Tezaurul cuprinde bijuterii de aur si argint, monede, arme, obiecte de portelan si sticla ce au apartinut proprietarilor.

Daca vi se pare ca ati mai vazut pe undeva castelul, va ofer un pont: bancnota de 500 marci germane care a fost in circulatie timp de peste 30 de ani, din 1961 si pana in 1995 avea imprimata imaginea castelului Eltz.

Burg Eltz poate fi vizitat in fiecare an de la 1 aprilie pana in 1 noiembrie, verificati pe site-ul oficial deoarece datele exacte pot varia usor de la an la an. Interiorul poate fi admirat doar in cadrul unui tur cu ghid, tur ce dureaza aprox. 40 de minute.

In cazul in care ajungeti aici cu masina personala, aceasta trebuie lasata intr-o parcare la ca. 1 km distanta de castel, iar din parcare puteti merge pe jos sau luati in microbuz pentru 2 euro/sens.  Daca folositi mijloacele de transport in comun, va recomand sa planificati o vizita sambata sau duminica cand exista un autobuz care va duce de la gara pana la castel, caci in restul zilelor puteti ajunge doar cu taxiul sau parcurgand pe jos distanta de 5 km de la cea mai apropiata gara.

burg-eltz3

De vizitat în zonă. Daca va aflat in zona mai puteti vizita orasul Trier (cel mai vechi oras din Germania) sau sa mergeti sa vizitati frumosul oras Bonn. Noi am stat in zona Gerolstein, cunoscuta pentru apele minerale. Tot in zona cetății Eltz se afla si circuitul Nurburgring. In  ziua in care am vizitat Cetatea Eltz am mers pana la Koblenz pentru a vizita orasul.

No Responses

Give a Comment

Statistici T5