Castelul Neuschwanstein

Castelul Neuschwanstein

NeuschwansteinCastelul Neuschwanstein este situat in sudul Bavariei, foarte aproape de granita cu Austria, la doar cativa km de oraselul Füssen. 

La ordinul regelui Ludwig al II-lea  al Bavariei, constructia castelului a inceput in vara anului 1868 si a fost incheiata abia in 1892. Ludwig isi propusese sa se retraga la batranete in Neuschwanstein, un loc ferit de privirile curiosilor, insa ironia sortii a facut ca el sa moara in 1886 si sa nu vada  finalizat castelul in a carui concepere si constructie se implicase atat de mult. La doar 7 saptamani de la moartea regelui, castelul a fost deschis publicului larg, iar de atunci a fost vizitat de milioane de turisti.

Daca ajungeti la Neuschwanstein este bine sa fiti informati cu privire la cateva chestiuni practice pentru a nu a avea surprize neplacute la fata locului.

Utile despre Castelul Neuschwanstein

  • Nu se poate ajunge cu masina la castel, aceasta trebuie lasata intr-una din numeroasele parcari aflata la baza muntelui.
  • Casa de bilete este situata tot jos, iar in zilele de vara cozile sunt interminabile. Am fost de 3 ori la Neuschwanstein, de fiecare data am stat la rand cel putin o ora. Copiii cu varste sub 18 ani au acces gratuit, insa trebuie sa cereti bilet si pentru ei deoarece intrarea in castel se face doar in cadrul unui tur cu ghid (aprox. 30 minute) la care poate participa un numar fix de persoane, iar accesul se face pe la niste porti rotative unde este citit codul de bare de pe bilet, iar daca cei mici nu au bilet nu vor putea trece de porti.  Tot la casa de bilete, nu uitati sa specificati daca doriti sa participati la un tur in limba germana, engleza sau o alta limba oferita, romana nu este o optiune.
  • Bun, aveti biletele. Pentru a ajunge la castel trebuie sa faceti o plimbare de aproximativ 30 de minute sau sa luati o trasura trasa de cai. Plimbarea e gratis, pentru trasura mai scoateti din buzunar cativa euro de persoana.
  • Pe bilet este scrisa ora la care incepe turul pentru care aveti bilete. Ajungeti la timp in curtea castelului, daca ratati turul nu primiti banii inapoi.

Castelul Marienbrücke

Daca nu aveti frica de inaltime, in apropierea castelului se afla Marienbrücke, un pod de pe care veti avea o priveliste splendida asupra padurilor din jur si a castelului. La fata locului sunt multe harti cu zona, deci veti ajunge fara probleme la pod si daca nu aveti simtul orientarii in spatiu dezvoltat, urmati masa de turisti care merge in aceeasi directie si nu veti da gres.

Castelul Hohenschwangau

In cazul in care dispuneti de mai mult timp puteti vizita si castelul Hohenschwangau, situat in satul cu acelasi nume, oarecum vis-a-vis de Neuschwanstein. Este mai putin vizitat, fiind in umbra Neuschwanstein-ului. Biletele se achizitioneaza din acelasi loc de unde luati biletele pentru Neuschwanstein si primiti o reducere daca alegeti sa vedeti ambele castele.

Unde se poate mânca?

La finalul unei zile pline, va recomand sa luati masa la restaurantul hotelului Alpenstuben, situat in apropierea casei de bilete. Mancarea cu specific bavarez este foarte buna, preturile relativ decente. Cel mai tare m-a impresionat strudelul de mere cu sos de vanilie. Ma asteptam sa imi aduca o bucata de foietaj cu 3 picuri de sos, dar am primit o farfurie de ciorba plina cu un sos delicios de vanilie, in mijlocul careia trona un strudel imens cu mere. Cel mai bun pe care l-am mancat vreodata!

Give a Comment

Statistici T5