Ce este de vazut la Belgrad?

Ce este de vazut la Belgrad?

belgrad-dunare2

Belgrad este capitala europeana care a avut mult de suferit si lucrul acesta este lasat intentionat sa se vada pe unele cladiri.

Am vizitat Belgradul de trei ori si mi-a placut de fiecare data. Este un oras frumos in care nu te plictisesti. Pot spune ca asemanandu-se oarecum cu unele orase din Romania, Belgrad mi-a intrat la suflet.

In acest articol am sa va povestesc despre ce obiective turistice puteti vedea in capitala Serbiei.

Catedrala Sf Sava, Belgrad
Catedrala Sf Sava
catedrala sf sava
Interior Catedrala Sf Sava

Catedrala Sf. Sava (Sveti Sava)– cea mai mare catedrala ortodoxa din lume. A fost construita pe locul unde turcii au ars moastele Sfantului Sava. Lucrarile la interioare mai continua si azi, dar merita sa mergeti sa o vizitat si in interior deoarece unele parti ale catedralei sunt finalizate.

Fortareata Kalemegdan

parc-Fortareata Kalemegdan (2) parc-Fortareata Kalemegdan (1) parc-Fortareata Kalemegdan (3) parc-Fortareata Kalemegdan (4)

Fortareata Kalemegdan – chiar daca stati doar cateva ore in Belgrad trebuie sa mergeti aici. In cadrul complexului se gaseste Muzeul Militar. Chiar daca nu vreti sa intrati si sa vizitati Muzeul Militar trebuie sa stiti ca in interiorul fortaretei poate fi admirata o colectie de tancuri si alte masini de razboi. Fortareata este inconjurata de un parc foarte mare, de fapt parcul se contopeste cu fortareata. vechiul-palat-regal-belgrad

Palatul Regal (Stari Dvor)- a fost construit in 1884 cu intentia de a fi cel mai frumos palat. Si-a pastrat din frumusetea pana in zilele noastre. Saloanele palatului pot fi vizitate din aprilie pana in octombrie. Aici pot fi vazute opere de arta importante, cu un decor magnific. Palatul este privit ca o comoara arhitecturala la nivel national.

Strada Knez Mihailova - Alee pietonala Belgrad
Strada Knez Mihailova – Alee pietonala Belgrad

Centrul vechi (Strada Knez Mihailova) – aici se gasesc principalele magazine si restaurante din oras. Strada Knez Mihailova este cea mai veche strada din Belgrad, dar si cea mai importanta. O alta strada importanta din Belgrad este Strada Skadarlija.

belgrad2
Resedinta Printesei Ljubica

Resedinta Printesei Ljubica este constuita in secolul al XIX-lea  si cuprinde multe elemente in stil baroc. Micul palat a devenit, cu timpul, un important muzeu, unde pot fi admirate o colectie intreaga de tablouri pictate de cei mai celebri pictori si peste 500 de covoare vechi, din anii in care printesa Ljubica a trait in aceasta resedinta. Resedinta poate fi vizitata de marti pana duminica, iar biletul de intrare este 2,50 euro.

Muzeul Nikola Tesla. Este cel mai vizitat muzeu din Belgrad, mii de turisti vin aici an de an pentru a vedea inventiile inginerului nascut in Croatia. Muzeul a luat fiinta in anul 1927, pe atunci fiind doar o camera mica, dar cu timpul a evoluat ajungand la ceea ce este astazi. Trebuie sa stiti ca acesta este singurul muzeu dedicat lui Tesla, cu toate ca acesta a locuit timp indelungat in Franta si SUA. Muzeul gazduieste in incinta lui peste 2500 de carti originale, o multime de documente si exponate tehnice, dar si 3000 de fotografii, desene si schite. Tot in incinta muzeului, unde se gasesc doua pavilioane, unul expozitional si unul memorial si 7 camere, puteti vedea toate operele celebrului inventator Nikola Tesla.

Mausoleul lui Tito/ Casa cu Flori
Mausoleul lui Tito/ Casa cu Flori

Mausoleul lui Tito – da, sarbii i-au facut mausoleu liderului comunist care este foarte respectat pentru lucrurile pe care le-a facut in fosta Iugoslavie. Aici se afla Casa cu Flori, unde se spune ca in anul 1980 mormantul acestuia a fost acoperit de un munte de flori, de aici si venind numele. In cadrul muzeului se afla expuse masina lui Tito, colectia sa de bastoane, dar si darurile primite de la personalitati din intreaga lume. Biletul de intrare in acest ansamblu este de 200 dinari (mai putin de 2 euro).belgrad-1-catedrala-mihail

Catedrala Sf. Mihail – se afla in centrul orasului, iar vis-a-vis se gaseste si Palatul Episcopal. In interiorul catedralei se gaseste un muzeu si o biblioteca. Aici se gasesc inmormantate mai multe personalitati de origine sarba.

Muzeul aviatiei. Se afla in imediata apropiere a aeroportului din Belgrad. Daca alegeti sa vizitati acest muzeu, si chiar va recomand, puteti vedea numeroase tipuri de nave aeriene din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Piesele de rezistenta ale muzeului sunt reprezentate de ramasitele singurei nave aeriene nedetectabile din lume, F-117 Nighthawk si rachetele de crucisator.

 

Acestea sunt o parte din obiectivele turistice pe care am reusit sa le vizitez pana acum in Belgrad, dar trebuie sa stiti ca acestea sunt mult mai multe.

piata-belgrad

belgrad

belgrad-dunare

Link-uri utile:

Zboruri Bucuresti-Belgrad

Harta Belgrad

Citycard Belgrad

Evenimente in Belgrad

One Response

  1. Paula Ion

    1 aprilie 2014
  2. Pingback: De vizitat in Zagreb - DorulCalator.ro 22 octombrie 2014

Give a Comment

Statistici T5