Concediu 2014: Portugalia

Concediu 2014: Portugalia

lisabonaIn sfarsit am ales o destinatie pentru concediul de anul acesta. Pe lista scurta intrasera regiunea Provence din Franta, Londra si Lisabona. Dupa foarte multe ore de cercetare petrecute in fata laptopului, ne-am decis cu greu asupra Lisabonei. Spun cu greu deoarece catre Portugalia nu zboara nicio companie low-cost si preturile biletelor de avion nu sunt tocmai mici. In schimb, am constatat cu nespusa bucurie ca pentru o cazare decenta in centrul Lisabonei, nu trebuie sa dispunem de o avere.

Am cumparat biletele de avion direct de pe site-ul oficial al companiei TAP Portugal. Zborul direct dureaza putin peste 4 ore, iar orarul este perfect pentru turistii care vor sa petreaca cat mai mult timp acolo: vom ateriza la 8.00 ora locala in Lisabona, iar la intoarcere avionul decoleaza la 23. Castigam astfel cateva ore bune de hoinarit prin insorita Portugalie.

O varianta mai ieftina de zbor in perioada aleasa de noi (inceputul lui septembrie) ar fi fost o combinatie intre Air France la dus si KLM la intors, ambele cu escala la Paris, respectiv Amsterdam. Dezavantajul principal: 10 ore petrecute pe drum. Apropo, nu am zburat niciodata cu KLM, dar am avut surpriza neplacuta sa vedem ca pentru bagaj de cala esti taxat suplimentar, iar in pretul standard al biletului este inclus doar bagajul de mana. Stiati de treaba asta? Asa a fost politica KLM mereu sau este o chestie noua care se aplica doar la tarifele promotionale? Asa ca dupa ce plateam suplimentar pentru bagajul de cala, ajugeam la o diferenta de aprox. 30 euro/pers. intre zborul direct operat de TAP si cel cu escala. E lesne de inteles de ce am ales sa platim putin mai mult.

Turnul Belem/Foto Flickr.com
Turnul Belem/Foto Flickr.com

Sejurul nostru in Portugalia va fi de 7 nopti. Am facut deja rezervare pentru primele 4 nopti la un hotel de 4* din zona centrala a Lisabonei, unde vom plati jumatate din suma pe care am platit-o in 2013 tot intr-un hotel de 4* pentru 4 nopti, dar in Italia, la Riva del Garda.

Ultimele 3 nopti ne-au dat ceva batai de cap deoarece am decis sa le petrecem in regiunea Algarve din sudul tarii, in orasul turistic Lagos. Mai mult de jumatate din hoteluri sunt deja complet rezervate pentru inceputul lunii septembrie si am cautat 2 zile pana am gasit un hotel cu un raport pret-calitate corect.

Plaja Sfanta Ana Lagos / Foto Flickr.com
Plaja Sfanta Ana Lagos / Foto Flickr.com

Ce vom vizita in Lisabona/Lagos?

Vom mai cerceta pana la momentul plecarii, dar pana acum stim 100% ca vrem sa facem o excursie de o zi la Sintra, un orasel situat la 33 de km de capitala, plin de castele si conace fermecatoare. In Lisabona nu putem rata o calatorie cu super cunoscutele tramvaie. La Lagos trebuie sa mergem intr-o plimbare cu barca prin grotele din zona si sa facem un tur al plajelor celebre din oras, prezente in ultimii ani in majoritatea topurilor cu plaje incantatoare din Europa. Ne-am bucura sa ne faceti si voi recomandari, orice informatie ne-ar prinde bine, ponturi despre obiective turistice, restaurante, cafenele, magazine si orice alte detalii care ne pot face viata mai usoara la fata locului. Multumim!

Comments (4)

 1. iancu lelia

  12 aprilie 2014
  • Raluca

   13 aprilie 2014
 2. Mara

  29 aprilie 2014
  • Dragos

   30 aprilie 2014

Give a Comment

Statistici T5