Concediul de vis la Riva del Garda

Concediul de vis la Riva del Garda

O parte din concediul de anul acesta l-am petrecut in Italia, la Riva del Garda. Riva del Garda este considerata perla statiunilor de pe malul lacului Garda (cel mai mare din Italia), situat in nordul Italiei, la poalele Dolomitilor.

Riva este un orasel frumos al carui principala sursa de venit este turismul. Marea majoritate a turistilor sunt din Germania, drept urmare se vorbeste peste tot limba germana, in toate localurile si magazinele in care am intrat fiind abordati in germana. Timp de peste un secol, mai exact intre anii 1815 – 1918, aceasta zona a Italiei a apartinut de Imperiul Austro-Ungar, de unde probabil si obiceiul nemtilor de a-si face aici concediile. Riva del Garda si-a castigat renumele de statiune a elitelor incepand cu a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cand personalitati precum Thomas Mann, Frederick Nietzsche sau D.H. Lawrence petreceau saptamani intregi aici

Dupa 5 zile petrecute la Riva del Garda am plecat foarte multumiti de alegerea facuta, multumire la care a contribuit in mod decisiv si hotelul in care am stat si pe care il recomandam cu tot dragul (Hotel Savoy). Cu toate ca suntem adepti ai concediilor care implica multe vizite pe la obiective turistice si stiam ca Riva del Garda este o locatie perfecta pentru relaxare, nu culturalizare, nu am fost deloc dezamagiti nici de latura culturala a orasului.

Pe langa centrul istoric extrem de cochet cu o multime de stradute intortocheate pe care se poate hoinari ore in sir, in Riva exista si un muzeu al orasului, gazduit intr-un castel-fortareata din Evul Mediu. De pe malul lacului se observa cu usurina Bastionul ridicat in secolul al XVI-lea pentru apararea localitatii. La Bastion se ajunge in aproximativ jumatate de ora de plimbare, iar sus exista un muzeu si un restaurant cu vedere panoramica asupra lacului si a orasului.

Pentru iubitorii de sport in aer liber Riva del Garda este plina de oportunitati. Exista numeroase trasee pentru biciclisti si pentru amatorii de drumetii pe munte, scoli de windsurfing si navigatie, terenuri de tenis de camp, baschet sau golf, grupuri de caiac si canoe. Turistii mai comozi pot face plimbari pe lac cu vaporasul sau pot admira privelistea pe una din numeroasele banci de pe mal.

Shoppingul nu este punctul forte al Rivei del Garda, dar se gasesc destule magazine cu suveniruri si specialitati cu specific local. Restaurantele afiseaza preturi mai mici decat in marile orase ale Italiei, iar la gelaterii este o adevarata incercare sa te decizi asupra unui sortiment.

Give a Comment

Statistici T5