Dress code pentru femei in tarile islamice

Dress code pentru femei in tarile islamice

dress-code-tari-arabe-480909_640-601x220
Tarile islamice au avut mereu un farmec aparte cu ale lor basme din 1001 de nopti si ani intregi de istorie ce a fost scrisa pe acele meleaguri. Caldura ce vine din intinsul desertului te invaluie parca odata aj
uns si nu te mai lasa sa mai pleci. Indiferent de tipul de personalitate pe care il ai sau ce iti place sa faci, tarile islamice sunt pline de surprize si locuri de vizitat care sigur te vor impresiona.

Inainte de a pleca insa, vreau sa iti fac cunoscuta politica lor cu privire la imbracaminte, numita hijab. Barbatilor nu li se cere sa poarte un anumit tip vestimentar, insa femeile sunt obligate, in functie de tara in care se afla si de legea ei, sa aiba tot corpul acoperit cu haine sau sa poarte un voal pe cap, astfel incat sa nu li se vada parul.

Sunt totusi anumite tari arabe precum Liban, Iordania, Siria si Kuweit care nu obliga purtarea valului islamic, insa majoritatea tarilor o fac. Arabia Saudita ramane in continuare una dintre cele mai controversate locuri. Echipaje de politie religioasa numita mutaween patruleaza pentru a se asigura ca femeile respecta hijab-ul. In caz de nerespectare, se aplica pedepse corporale publice femeilor in cauza. Portul care se obisnuieste acolo este abaya neagra. Este o tesatura cu care femeia se acopera din cap pana in picioare, lasand la vedere doar fata, mainile si picioarele de la glezna in jos.

In marile orase precum Dubai, se poarta haine occidentale asortate cu voalul. Nici acolo totusi nu sunt permise in locurile publice, precum mall-uri, haine transparente, fuste mini, decolteuri adanci, blugi mulati sau alte haine care scot in evidenta formele femeii.

Moscheele au reguli stricte atunci cand vine vorba de imbracaminte. Femeile sunt obligate sa poarte bluze lungi, voaluri si sa aiba genunchii acoperiti. Daca esti fara vestimentatie cuvenita si vrei neaparat sa vizitezi moscheea, ti sa imprumuta un port de la conducerea moscheei.

In cazul in care hotelul este dotat cu piscina, incearca sa fii imbracata corespunzator pana ajungi la ea. Cel mai probabil te vei intalni cu alte persoane pe coridor, iar un simplu prosop pus pe tine e considerat a fi lipsa de respect. Toplessul nu este acceptat sub nicio forma, indiferent daca esti la mare sau la piscina.

Pentru serile petrecute la o cina romantica in restaurantele mari din Dubai, poti sa porti o rochie care iti dezgoleste umerii. Insa pana ajungi acolo incearca sa ai un sal care sa acopere tinuta ta. Este mult mai indicat si iti va tine de cald. Temperatura tinde sa scada foarte mult in timpul serii.

Dupa aceasta scurta prezentare, sper ca te-ai hotarat ce sa iei cu tine in vacanta. Iar aceste reguli vestimentare nu vor scadea prea mult din farmecul oraselor islamice. Cu a lor poveste ce sta sa fie spusa de catre casele mici si dunele de nisip, printre zgarie norii din Dubai, Burj al Arab sau Burj Khalifa, cerul e limita.femei-tarile-arabe-436753_640-601x220

Foto: Pixabay.com

One Response

  1. Andrada

    27 aprilie 2015

Give a Comment

Statistici T5