Idei de city break in strainatate pentru 1 Mai si Rusalii

Idei de city break in strainatate pentru 1 Mai si Rusalii

Avem o luna, respectiv doua luni sa pregatim city break-urile de 1 Mai (pica vineri) si Rusalii (pica luni, 1 iunie). Pentru astfel de city break-uri trebuie sa gasim orase apropiate tarii noastre, pentru a nu pierde prea mult timp pe drum, iar preturile biletelor trebuie sa fie convenabile.

Trebuie sa tinem cont ca 1 Mai, Ziua Internationala a Muncii, este sarbatorita in toata Europa, deci muzelee si magazinele ar fi inchise.

Care sunt recomandarile noastre pentru city break-uri in cele doua weekend-uri?istanbul

Istanbul, Atena, Bruges, Larnaca, Bergamo si Debrecen ar fi recomandarile noastre pentru weekend-urile prelungite de la inceputului lui mai si iunie.

De Rusalii noi vrem sa mergem in Istanbul. Pentru 1 Mai preturile biletelor de avion sunt mari, iar multe hoteluri sunt book-uite, asa ca Istanbulul este o solutie pentru a merge de Rusalii. Sper sa avem timp sa vedem cat mai multe, deoarece mergem pentru prima data in orasul celor 7 coline.

Alta destinatie pe care o recomandam pentru weekend-ul de Rusalii este Atena. Tarom si Aegean zboara la ore bune, dar trebuie urmarita oferta pentru a gasi preturi sub 200 de euro/persoana/dus-intors. De obicei romanii se duc in concediu in nordul Greciei si in insulele ei, iar leaganul culturii si civilizatiei europene, asa cum este considerata Atena, este de multe ori ocolita.

Brugge (Belgia) poate fi o destinatie perfecta pentru weekend-ul de 1 Mai. Din Bruxelles se ajunge in Brugge intr-o ora si putin. Orasul este superb, linistit, diferit de marile metropole. Bruges, asa cum se scrie in romana, a fost Capitala Culturala Europeana in 2002 si este considerat Venetia nordului datorita canalelor sale.

Daca nu vreti sa mergeti de 1 Mai la Marea Neagra, atunci puteti sa mergeti la Marea Mediterana, la Larnaca (Cipru). Blue Air/Wizz Air zboara acolo si puteti prinde preturi bune la biletele de avion. In plus, trebuie sa tineti cont de faptul ca de 1 Mai in Larnaca sunt peste 20 de grade Celsius.

Citeste si 5 orase care merita vizitate in 2015

Daca va place turismul cultural, e bine de stiut ca in Olanda nu se sarbatoreste 1 Mai, deci Amsterdam poate reprezenta o solutie viabila pentru aceasta perioada. Muzeul Rijks, Muzeul Van Gogh, Muzeul Houseboat, Muzeul Lalelei pot reprezenta atractii turistice pentru un weekend cultural in capitala Olandei.

amsterdam-686460_640

Bergamo (Lombardia, Italia) poate fi o destinatie pentru weekend-urile prelungite din perioada urmatoare. Se zboara ieftin spre Aeroportul Orio e Alsorio din Bergamo si aveti ce vedea, mai ales ca Bergamo este unul dintre putinele orase din Italia care nu a fost bombardat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Urmariti clipul de mai jos pentru a va face o impresie despre Bergamo.

Debrecen (Ungaria) este considerat capitala culturala a Ungariei, chiar daca Pecs a fost Capitala Culturala Europeana in 2010. Orasul maghiar poate fi o buna destinatie de city break pentru romanii din Vest, mai ales ca la Debrecen se afla un faimos Aquapark (aquaticum.hu/ro).

Give a Comment

Statistici T5