La plaja in Corbu

La plaja in Corbu

Am fost la plaja Corbu deoarece doream sa ne bucuram de liniste si de mare. De obicei, daca vrei liniste te duci in munti, dar se pare ca poti sa te duci si la mare, la Corbu.

Am stat 2 nopti in care ne-am bucurat de salbaticia zonei, ne-am plimbat cu bicicletele prin zona si ne-am relaxat. Cazarea a fost pe plaja, la 50 de metri de apa marii. Ne trezeam de dimineata si mergeam sa ne plimbam pe plaja, ne intorceam la locaul de cazare, luam micul dejun, iar apoi ne intorceam pe malul marii, la plaja. Vantul batea cu putere si ne-a dat putine batai de cap, dar ne-am obisnuit repede pentru ca asa este la mare.

Unde este plaja Corbu?plaja-corbu-constanta (14)

La Corbu se poate ajunge din Constanta pe soseaua de centura – Ovidiu – Lumina – Navodari – Corbu sau din Mamaia – Navodari – Corbu. La intrarea in localitatea Corbu, pe DJ 266, se face dreapta pentru a ajunge in zona plajei. Va recomand sa urmariti indicatoarele catre Complex Plaja Golf.

La est de Corbu se afla plaja Vadu. Tot la Vadu incepe si Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, acolo unde aveti nevoie de permis pentru a merge. Permisul costa 5 lei/zi/persoana. Cand am fost noi, era o masina a jandarmilor care patrula zona Corbu. Atentie mare, deoarece amenda este mare!

plaja-corbu-constanta (2)

Cum este plaja de la Corbu?

Plaja fiind salbatica, nu trebuie sa va asteptati la nisip fin. Adica nisipul este fin, dar scoicile sunt pe aproximativ 95% din suprafata plajei, dar se gasesc si portiuni unde se poate pune cearceasul.

Apa este curata, in luna iunie nu am gasit alge in apa. Am merg 25 de metri in larg si apa avea o inaltime de 60 cm.plaja-corbu-constanta (4)

Unde te cazezi in Corbu?plaja-corbu-constanta (10)

Noi am stat la un complex de bungalow-uri numit Golf Corbu (www.corbuplajagolf.ro) unde se gasesc mai multe unitati de cazare. Exista si un bungalow de lux, pentru cei mai pretentiosi, dar trebuie achizitionat tot bungalow-ul, ceea ce presupune un cost de 500 euro/noapte.

In schimb, in sat gasiti mai multe unitati de cazare. Doar urmarind Google Maps cam gasit cateva pensiuni:

cazare-plaja-corbu-constanta

Mergand la plaja Corbu trebuie sa tineti cont ca aceasta plaja nu este publica, ci este o rezervatie naturala. Este interzisa campare cu cortul sau cu rulotele. Exista un camping ecologic de campare/parcare pe malul marii, pentru orice tip de vehicule, in imedaita apropiere a plajei Corbu (site-ul lor este malulmarii.ro).

De ce sa alegeti Corbu?plaja-corbu-constanta (7)

In primul rand pentru liniste, in al doilea rand pentru ca zona este inca salbatica si in al treilea rand daca v-ati plictisit de nebunia din Mamaia.

Alte poze din zona plajei Corbu:plaja-corbu-constanta (6)

plaja-corbu-constanta (3)
Curcubeul
plaja-corbu-constanta (5)
Dimineata pe plaja
plaja-corbu-constanta (8)
Foarte putina lume pe plaja
plaja-corbu-constanta (9)
Mergem sa luam micul dejun
plaja-corbu-constanta (11)
Liniste si pace
plaja-corbu-constanta (12)
Valuri
plaja-corbu-constanta (13)
In departare se vede Midia Navodari
plaja-corbu-constanta (16)
Dupa ora 10 se „aglomereaza” plaja

plaja-corbu-constanta (17)

Give a Comment

Statistici T5