Lucruri de evitat cand inchiriem o masina

Rent a car/Foto www.travelersjournal.co.uk/

Rent a car/Foto travelersjournal.co.uk

Cinci lucruri pe care trebuie să le evitam atunci cand suntem nevoiti sa inchiriem o masina:

Platitul in avans al combustibilului

Majoritatea firmelor care inchiriaza masini iti ofera posibilitatea de plati in avans pentru combustibil, adica tu platesti de la bun-inceput pentru un rezervor plin, dar in cazul in care la returnarea masinii rezervorul nu este gol, nu vei primi bani inapoi pentru ce nu ai consumat.

Cea mai buna solutie pentru a plati doar pentru cat ai consumat este sa faci tu plinul inainte de a returna masina.

Cautarea unei benzinarii in ultimul moment

Daca vei returna masina in acelasi loc de unde ai ridicat-o, inca de la inceput este bine sa te uiti dupa benzinarii in zona. Nu vrei sa te afli in situatia neplacuta de a avea la dispozitie 15 minute pentru a gasi o benzinarie si a alimenta, riscand cu fiecare minut de intarziere sa platesti vreo suprataxa.

Un control superficial al masinii cand o primesti

Cand ridici masina verific-o bine la exterior si interior, cautand orice defectiune pe care firma ar putea sa ti-o imputa la finalul perioadei de inchiriere. Uita-te dupa zgarieturi, verifica daca toate geamurile si usile se pot deschide, daca oglinzile laterale pot fi reglate, testeaza farurile, semnalizarea, stergatoarele fata/spate, vezi daca radioul merge etc.

Graba la predarea masinii

Probabil dupa o zi plina nu mai ai nici-un chef sa stai cu reprezentantul firmei si sa verificati impreuna masina. Totusi, cele 5 minute sacrificate te pot scapa de multe dureri de cap ulterior, caci dupa cateva zile te poti trezi acuzat de cine stie ce stricaciuni aduse masinii, iar cum firma are datele cartii tale de credit, va fi simplu ca buna-ziua sa iti ia bani pentru niste reparatii.

De asemenea, verifica sa nu fi uitat din greseala lucruri personale in masina.

Citirea contractului pe fuga

E normal sa iti doresti sa pleci cat mai repede la drum, dar citirea cu neatentie a unui document inainte sa iti pui semnatura pe el, poate fi o mare greseala. Cauta taxele ascunse! Pretul pe care il vezi scris cu cifre mari poate fi o capcana, iar la final sa platesti mai mult decat dublu decat te-ai fi asteptat.  Exista tot felul de taxe de care te vei lovi: TVA-ul, taxa de aeroport, asigurare, taxa pentru predarea masinii in alt loc decat cel de ridicare, taxa pentru predarea masinii cu intarziere, taxa pentru predarea masinii prea devreme, taxa pentru depasirea numarului de km, taxa suplimentara daca ai sub 25 sau peste 70 de ani, taxa pentru al doilea sofer si multe alte gaselnite ale firmelor care inchiriaza masini.

Leave a Reply