Malcesine, Italia

Malcesine, Italia

Dacă îți plac străzile înguste, specifice Italiei, trebuie să mergi la Malcesine. Orășelul se află pe malul Lacului Garda, la poalele Dolomiților.

Malcesine este situat la 60 de kilometri nord-vest de Verona. Orașul se află pe o pantă cu un grad de înclinare ridicat. La 4 km sud de Malcesine, în apropiere de satul Cassone, este râul Aril, care, cu 175 de metri lungime este considerată a fi unul dintre cele mai scurte din lume.

Malcesine este celebru pentru vizita pe care a făcut-o Goethe în secolul XVIII-lea. Cunoscutul scriitor chiar a fost arestat la Malccesine, fiind bănuit de spionaj. A fost eliberat după o noapte de arest. Fostul hotel unde a dormit Goethe poate fi vizitat.

La Malcesine ne-au plăcut străduțele, pe care ne-am plimbat ore în șir fără să ne plictisim. La orele prânzului aceste străduțe sunt foarte aglomerate, colorate și zgomotoase.

Dacă te-ai plictisit de aceste străduțe, trebuie să știi că la Malcesine se află un funicular care urcă pe Monte Baldo (2218 m) până la altitudinea de 1750 m. Aici se poate admira lacul Garda, dar se pot face și diverse sporturi precum Mountain bike sau trekking. Prețul unui bilet cu funicularul este de 19 euro dus-întors, iar plecările au loc la fiecare 30 de minute. Dacă vi se face foame trebuie să știți că există un restaurant pe platou.

La Malcesine se află și un port de unde se pot lua vaporașe pentru a merge și în celelalte stațiuni de pe lacul Garda (cel mai mare din Italia). Prețul unui bilet până la Riva del Garda, cea mai apropiată stațiune, este de 9 euro pe sens.

Castel medieval Castello Scaligero este un loc excelent ce merită explorat. A fost construit în secolul al XIV-lea de către della Scala Familiei (conducători de Verona). Turnul oferă vedere superbă asupra lacului și a orașului, dar să aveți grijă la clopotnița din turn, unde clopotele sună asurzitor la oră fixă, deci verificați ceasul înainte de a merge sus! Castelul Scaligero adăpostește trei mici muzee, dar și expoziții temporare. Unul dintre muzee prezintă o colecție de fosile descoperite în lacul Garda, iar altul îi este dedicat lui Goethe.

A doua clădire ca importanță din Malcesine este Palazzo dei Capitani, situat aproape de port. Acesta a fost sediul conducătorilor venețieni din zona, Capitani del Lago. Este o clădire care iese în evidență, în comparație cu celelalte clădiri istorice.

Malcesine are un punct de informare turistică situat în apropierea portului unde puteți găsi hărți ale orașului, orarul vapoarelor și a funicularului și informații despre principalele obiective turistice.

Dacă stați mai mult de 2 zile în Malcesine trebuie să vizitați și celelalte orașe cu care se învecinează (ex. Riva del Garda) sau să mergeți până la Verona. Noi am mers până la Verona fără a ne urca pe autostradă, ci am mers pe malul lacului Garda prin toate stațiunile. Atenție, că puteți prinde și ambuteiaje la intrarea în aceste stațiuni.

One Response

  1. Sorin

    6 august 2013

Give a Comment

Statistici T5