Mic ghid pentru a gasi bilete ieftine de avion

Mic ghid pentru a gasi bilete ieftine de avion

Pentru a calatori ieftin cel mai important lucru este sa va fixati vacanta in functie de pretul biletelor de avion. Ati gasit bilete catre Peru cu 350 de euro, atunci mergeti in Peru si poate intr-un viitor mai apropiat veti gasi bilete mai ieftine spre …  Thailanda.

Nu exista o reteta perfecta pentru a gasi bilete ieftine, dar iata cateva sugestii:

1. Motoare de cautare pentru bilete ieftine de avion (motoare meta-search)

Aceste motoare cauta in baza de date a companiilor aeriene si in baza agentiilor de bilete (Online Ticketing Agencies) si gasesc cele mai bune preturi.

Am enumerat aici mai multe motoare de cautare a biletelor ieftine de avion. Folosesc frecvent Kayac, Momondo si Skyscanner.

Utilizati alertele de pe motoarele de cautare. Aveti optiunea de a seta alerte, urmand a primi prin e-mail o notificare atunci cand pretul scade sau creste. Astfel veti stii care este momentul potrivit pentru achizitionarea biletului.

2. Abonarea la newsletterele companiilor aeriene

Multe companii aeriene anunta reducerile la biletele de avion prin intermediul newsletter-elor. Spre exemplu Lufthansa are o politica de marketing prin care reducerile nu sunt anuntate si pe Facebook, ci doar pe e-mail.

3. Cautati pe site-urile marilor companii aeriene

Sunt unele cazuri cand cele mai bune preturi la bilete le gasiti pe site-urile companiilor aeriene (la fel se intampla si la unele hoteluri) .

4. Alegeti-va cu atentie ziua de plecare si intoarcere

Duminica, spre exemplu, biletele de avion sunt mai scumpe, iar sambata sunt mai ieftine. Asadar, daca vreti bilete ieftine, trebuie sa fiti flexibili si sa alegeti ore matinale de plecare.  Este destul de enervant ca la intoarcere sa plecati la 7.00 am, dar  trebuie sa faceti socotelile daca se merita in functie de pretul cazarii de la hotel/hostel.

Cea mai ieftina zi este miercuri!

5. Apeleaza la experti hackeri

Exista site-uri de genul www.fightfox.com, unde tu apelezi la ei pentru a-ti gasi cel mai ieftin bilet de avion. Sunt diferiti de agentiile de turism pentru ca ei au sute de surse unde cauta biletul conform cerintelor date. Daca nu au gasit pretul pe care vi-l doriti nu trebuie sa scoateti niciun eurocent, dar daca au gasit un pret bun trebuie sa lasati comision. Cu tot cu comision o sa fii multumit de ceea ce ti-au gasit acesti hackeri!

6. Agentiile de rezervari online

Exista site-uri de rezervari online gen vola.ro sau tripsta.ro unde puteti gasi bilete ieftine de avion. Trebuie sa abordati aceiasi politica: abonare newsletter, like pe Facebook si sa mai dati un ochi pe site din cand in cand.

7. Cand sa cautati biletele ieftine?

Unii experti in cautarea biletelor ieftine spun ca biletele cu preturi foarte mici se gasesc marti, miercuri sau vineri, dimineata devreme sau seara tarziu. Eu zic ca merita sa verificati in aceste zile!

Exista cateva site-uri  care va pot face calatoria frumoasa. Odată ce ați găsit zborul perfect, SeatGuru ajuta sa gasiti cel mai confortabil scaun in avion.

Si după ce ati facut achizitia, introduceti informatii de zbor si pretul biletului în Yapta. In cazul in care pretul scade dupa ce l-ati achizitionat deja, Yapta va trimite un e-mail astfel incat sa puteti apela compania aeriena pentru o rambursare sau voucher.

Comments (2)

  1. Pingback: Link-urile de joi (56) | 24 octombrie 2013
  2. Victor Paun

    28 august 2014
  3. Dragos

    31 august 2014

Give a Comment

Statistici T5