Partii de schi in Maramures

Partii de schi in Maramures

In Maramures se gasesc partii de schi foarte bune raportat la standardul din Romania. Oferta poate multumi toti impatimitii schiului care se gasesc pe plaiurile maramuresene.

Mai jos gasiti partiile de schi existente in Maramures in anul de gratie 2015.

Cavnic

Acces: Orasul Cavnic este situat la 32 km de Baia Mare. Pentru a ajunge la partiile Roata si Icoana trebuie sa traversati Cavnicul si sa mergeti pe DJ 109F in directia Ocna Sugatag. Partiile sunt situate pe partea dreapta in directia de mers, la cateva sute de metri distanta unele de altele.

Cat de bune sunt partiile: Partiile Roata au o lungime cumulata de 6 km si din cate am observat cele mai bune sunt Roata 1 si Roata 2. Cand ninge cu generozitate se schiaza bine pe toate partiile, in rest am vazut ca tunurile de zapada functioneaza in prima faza pe Roata 1, deci sunt sanse mari sa se schieze aici si cand in alte locuri inca nu se poate.

Aproape de fiecare data cand am fost la Cavnic am optat pentru partiile Icoana, neavand o preferinta intre 1 si 2. Mi se pare ca timpul de asteptare de la teleschi este mai scurt aici decat la Roata.

Pont: Daca nu aveti chef de schiuri sau placa, va puteti distra la fel de bine la Icoana si pe partia de tubbing.

Site: SuperSkiCavnic.ro, IcoanaCavnic

Suior

Acces: Din Baia Mare luati-o pe DN18 in directia Sighetu Marmatiei. La cativa km dupa iesirea din Baia Sprie, virati dreapta pe DJ183C. In conditii normale, din Baia Mare pana la Suior faceti cel mult 30 de minute. Va trebui sa lasati masina la baza si sa urcati pana la cota 1000 cu telescaunul.

Cat de bune sunt partiile: In general, partiile Suior 1 si Suior 2 sunt cel mai bine intretinute. Suior 1 are o lungime de 1,5 km si este dotata cu instalatie de nocturna.

Pont: Partiile de la Suior sunt considerate a fi cele mai bune din Maramures. In februarie, spre inchiderea sezonului, aici au loc competitii de schi. Va puteti opri sa mancati la restaurantul de la baza, de langa parcare sau la cel de la cota 1000.

Site: Suior.ro

partia-izvoare

Mogosa

Acces: Accesul dinspre Baia Mare se face pe DN18 in directia Sighetu Marmatiei. Urmarind mai departe indicatoarele de pe DJ183C veti ajunge fara probleme la Mogosa.

Cat de bune sunt partiile: Partia Mogosa este dotata cu telescaun si are un grad de dificultate ridicat. Portiunea de sus este poreclita de oamenii locului „Peretele” deoarece este foarte abrupta. Partea superioara a partiei Mogosa este o partie de sine statatoare pentru cei mai putin experimentati – Moski, dotata cu instalatie teleschi. La partia Moski se ajunge cu telescaunul de la Suior, Mogosa si Suior fiind amenajate pe acelasi masiv, dar pe versanti diferiti.

Pont: Cei care se ocupa de Mogosa uita sa bata partia la timp, iar la baza partiei am intalnit de multe ori indivizi care se dau cu sacul, fac mizerie si ii incurca pe ceilalti oameni. Daca nu sunteti buni schiori, Mogosa nu este optiunea cea mai potrivita. Acum multi ani am ajuns in varf si mi-a fost teama sa cobor pe schiuri, asa ca am luat telescaunul inapoi la vale si am tot plecat acasa.

Site: nu am gasit un site oficial

Izvoare

Acces: Statiunea Izvoare se afla la 32 km de Baia Mare, iar dupa ce treceti de lacul Firiza peisajul pe timp de iarna este feeric. DJ83 este pe anumite portiuni destul de ingust, mai ales cand pe margini sunt troiene de zapada.

Cat de bune sunt partiile: Pana acum cativa ani, Izvoare a fost pentru multi iubitori ai schiului statiunea preferata. In ultima perioada, totul a inceput sa se deteriorezeau fost cateva ierni cu zapada mai putina, instalatiile nu au fost puse in functiune, s-ar putea sa nici nu mai aiba aviz de functionare. Singura partie pe care aveti sanse reale de a schia este Cora.

Pont: Merita sa mergeti la Izvoare si pentru o simpla plimbare la aer curat, nu va lasati descumpaniti de starea proasta a partiilor.

Site: StatiuneaIzvoare.ro

Borsa

Acces: Daca pentru a ajunge la restul partiilor din judet este convenabil sa va cazati in Baia Mare, la Borsa se ajunge mai greu si este recomandat sa stati la un hotel chiar in statiune. Accesul se face fie dinspre Campulung Moldovenesc pe DN18, fie pe DN17C si DN18 dinspre Beclean.

Cat de bune sunt partiile: Statiunea Borsa se lauda cu doua partii care au fost practicabile in sezoanele trecute: Stiol si Poiana, cu o lungime cumulata de 3 km. Poiana este deservita de telescaun si Stiol de teleschi. Gradul de dificultate al celor doua partii este mediu. In sezonul 2013-2014 niciuna dintre partii nu a fost practicabila.

Pont: E drept ca nu am mai fost in Borsa de ani buni, dar toate cunostiintele care au fost pe acolo in ultimii ani s-au plans de preturile piperate la urcarea cu telescaunul, de starea proasta a partiilor si de delasarea administratorilor, din cauza carora s-ar putea ca totul sa cada in paragina. Incercati sa vorbiti cu persoane care au fost recent prin statiunea Borsa, inainte de a va planifica o vacanta la schi.

Site: nu am gasit un site oficial

Give a Comment

Statistici T5