Procesul de obtinere a vizei de turist pentru SUA

Procesul de obtinere a vizei de turist pentru SUA

viza-statele-unite-ale-americii-315266_640Statele Unite ale Americii sunt renumite pentru politica lor foarte stricta de tranzitare a tarii lor. Majoritatea legilor au ca scop stabilirea motivului real al plecarii tale. Incearca prin aceste metode sa se asigure ca persoana in cauza nu vrea sa se stabileasca pe teritoriul Americii.

Indiferent de cat de complicat crezi ca este sau ce ti-au spus cei care au aplicat pentru viza, nu te speria. Procesul intreg dureaza in jur de 2 saptamani, iar efortul merita. America e cu adevarat un loc minunat, plin de atractii.

Viza pentru calatorie care ti se va acorda este de tip B2 si garanteaza o sedere temporara pe teritoriul Americii. O sa enumar acum pasii care trebuie urmati.

  1. Faceti o fotografie

Chiar daca pare simplu, acest pas este foarte important. Trebuie respectate urmatoarele detalii: fotografia sa fie pe fundal alb, sa fie recenta, color, persoana sa priveasca fix inspre camera, capul sa fie descoperit si, evident, nu trebuie sa porti ochelari. Dimensiunea este de 5X5 si trebuie sa fie incarcata in formularul online atunci cand il vei completa.

  1. Formularul online

Dupa asta trebuie sa completezi formularul de tip DS-160 care se gaseste online aici: https://ceac.state.gov/genniv/. Inainte de a incepe completarea formularului, asigura-te ca ai toate datele necesare precum pasaportul, informatii despre calatorii anterioare, solicitari de viza anterioare sau motivul calatoriei foarte bine detaliate.

Alege tara Romania, Bucharest din meniu si apoi noteaza undeva ID-ul formularului in caz ca vei avea nevoie sa il accesezi din nou. Informatiile personale precum varsta, sexul, numele, prenumele trebuie introduse corect, altfel se anuleaza interviul.

  1. Inregistrare online

Dupa completarea formularului intra pe http://www.ustraveldocs.com/ si creaza-ti un profil. Aici ti se vor cere din nou datele dupa plata taxei si vei programa interviul final. Tot aici o sa primesti si un ordin de plata cu cod de bare ce trebuie tiparit pentru ca ti se va solicita la banca BRD pentru plata taxei MRV. Pe langa asta, aici trebuie sa selectezi si un centru de curierat TNT unde ti se va aduce viza dupa completarea procedurilor.

  1. Achita taxa pentru interviu

Fiecare solicitant trebuie sa achite personal taxa de viza, iar aceasta este nerambursabila. Suma este de 160$, iar plata ei se face fie in numerar la orice sucursala BRD la care te prezinti cu formularul tiparit care contine un cod de bare, fie online prin optiunea TrustPay aici: http://www.ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-paymentinfo.asp#options

  1. Programarea interviului

Dupa plata taxei intra pe www.ustraveldocs.com/ro si programeaza-ti online interviul sau suna la call-center cu numarul +40 31 7800 260. Indiferent de forma pe care o folosesti, ti sa va cere numarul chitantei de la BRD.

Inainte de a ajunge la interviu poti sa pregatesti anumite acte precum conturi bancare, fise de angajat, bilet avion dus intors, pasaportul sau alte documente care atesta faptul ca ai mai calatorit si te-ai intors in tara si asta vrei sa faci si acum. Important este, in cazul in care ai rude plecate in America, sa demonstrezi faptul ca ai motive puternice pentru a te intoarce.manhattan-407703_640

  1. Mergi la ambasada pentru interviu

Programarile pentru interviu se fac incepand cu ora 7:30 si dureaza pana la 11:00 ziua. Adresa ambasadei este pe Bulevardul Dr. Liviu Librescu 4-6, prin spate pe la Metro Baneasa.

Intregul proces dureaza in jur de o ora, iar personalul recomanda venirea la timp, nu mai devreme de ora stabilita si in nici un caz mai tarziu. Interviul il vei avea cu un reprezentant al Ambasadei USA, iar intrebarile nu sunt standard, ci difera in functie de caz. Scopul principal este din nou acela de a afla motivul real al plecarii si de a se asigura ca nu ai motive litigioase in spatele plecarii. Daca poti face dovada faptului ca te vei intoarce este cu atat mai bine, insa nu este un punct obligatoriu discutat in fiecare interviu.

  1. Aprobarea vizei

Daca ti se va aproba viza trebuie sa lasi pasaportul la sectia consulara pentru a ti se tipari viza in cauza.

Alte sfaturi pentru calatoria care urmeaza.

Se recomanda sa nu intri in discutii contradictorii cu angajatii vamali sau din aeroport atunci cand aterizezi si sa respecti intocmai spusele lor. Se recomanda in special evitarea comentariilor aduse modului de acordare a vizei si a procedurilor implicate.

Autoritatile din America interzic sub orice forma transportul in bagaje al produselor alimentare. Daca acestea exista, ele trebuie declarate si predate controlorilor vamali. Nedeclararea si depistarea unor astfel de produse duce la confiscarea lor si o amenda.

Pe durata vizitei se recomanda pastrarea scopului declarat si evitarea oricarei incercari de angajare sau orice alta forma care va asigura ramanerea ta in tara. Ca verificare, la trecerea frontierei, functionarul din punctul de control aplica in pasaport o stampila ce contine data care indica ultima zi de sedere permisa. Daca data este trecuta, sederea devine automat ilegala. Prelungirea sederii peste termen se poate acorda numai de catre US Citizenship and Immigration Services, in urma analizării motivatiei aduse.

marele-canion-589509_640
Marele Canion

Foto: Pixabay

Give a Comment

Statistici T5