Toamna tarzie in Mannheim

Toamna tarzie in Mannheim

Toamna tarzie in Mannheim (3)Orasul german Mannheim nu reprezinta o destinatie turistica majora, dar daca te afli prin zona, merita sa faci macar o oprire de cateva ore in al doilea cel mai mare oras al landului Baden Württemberg. Pana sa pun piciorul in Mannheim, stiam doar ca orasul are o universitate buna specializata pe stiinte economice, ca este axat pe industrie si ca a fost bombardat fara mila de 151 de ori in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Am fost placut suprinsa sa descopar un frumos palat si multe piete animate.

Inca din gara mi-am dat seama ca aici lipseste agitatia marilor orase si nici nu am auzit vorbindu-se foarte multe limbi straine. Am mers pana in centru mai putin de 15 minute, nu am avut nevoie de harta. In orasul vechi, care este structurat precum o tabla de sah, strazile nu au nume si impartirea este facuta in patrate cu denumire compusa dintr-o litera si o cifra, de exemplu P7. Din acest motiv, nemtii ii spun Mannheim-ului si Quadratstadt, adica Orasul Patratelor.Toamna tarzie in Mannheim (1)

Vrand-nevrand, cumva tot am ajuns in fata palatului in stil baroc din Mannheim, care este al doilea cel mai mare palat din Europa dupa fratele francez Versailles. Constructia palatului cu peste 1000 de incaperi a inceput in 1720 si s-a finalizat abia dupa 40 de ani. In urma bombardamentelor din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, nu mai ramasese mare lucru din frumosul palat. In 1947 a inceput reconstructia sa, s-au adus mici modificari arhitecturii initiale si lucrarile au fost finalizate abia in 2007, dupa 60 de ani tare lungi. M-am intrebat de ce nu se vorbeste mai mult despre acest frumos palat, dar cand am aflat cat au durat lucrarile, am realizat: nu se stia de el, lumea vedea un santier, nu a avut cum sa se duca vorba mai departe.

Secolul 18 a fost o perioada infloritoare pentru Mannheim. Pe langa palat, in aceeasi perioada s-au ridicat numeroase cladiri in stil baroc, precum Biserica Iezuita. In imediata apropiere a bisericii veti vedea statuia de piatra a lui Schiller, cumva nelipsita din niciun oras german. La Teatrul National din Mannheim a avut loc premiera piesei Die Räuber (Hotii) in 1782, piesa in urma careia Friedrich Schiller a devenit faimos.Toamna tarzie in Mannheim (8)

Pasionatii de cumparaturi nu vor pleca dezamagiti din Mannheim, cunoscut in regiunea Rhein-Neckar ca o mini-Mekka a shoppingului. Noi am gasit preturi foarte bune la incaltaminte si am plecat cu pantofi Rieker din piele la pret de usurei de Dragasani. Daca mai aveti timp, luati S-bahnul pana in Heidelberg, situat la numai 20 km departare. Ajungeti repede si merita!Toamna tarzie in Mannheim (6)

Toamna tarzie in Mannheim (4)

Toamna tarzie in Mannheim (2)

Toamna tarzie in Mannheim (5)

Toamna tarzie in Mannheim (7)

Give a Comment

Statistici T5