Top 10 atractii turistice de vazut gratuit in Roma

Top 10 atractii turistice de vazut gratuit in Roma

Roma poate fi o destinatie buna pentru un city-break cu costuri reduse. Luate cu ceva timp inainte, biletele de avion costa in jur de 250 lei/persoana, fara bagaj de cala. Pentru o camera dubla la un hotel de 3* situat intr-o zona relativ centrala, dar cu acces rapid la mijloacele de transport in comun, veti scoate din buzunar cam 40 euro/noapte.

Capitala Italiei este plina de obiective turistice renumite, dar taxa de acces poate fi in multe cazuri foarte scumpa. Totusi, exista multe atractii ce pot fi admirate gratuit. Mai jos am facut un top 10 al celor mai frumoase locuri pe care le poti vedea gratuit in „orasul etern”.

1. Bazilica Sf. Petru

Situata in Cetatea Vaticanului, Bazilica Sf. Petru este cea mai mare biserica din lume. Incercati sa ajungeti aici la primele ore ale diminetii sau mai pe seara, veti evita astfel cozile care se formeaza la intrare. Aveti grija cu vestimentatia, persoanele cu umerii goi sau cu fuste/pantaloni peste genunchi sunt oprite la intrare.

2. Fontana di Trevi

Celebra fantana a fost finalizata in 1732, iar de atunci a incantat milioane de trecatori. Nu uita sa arunci un banut in fantana pentru a fi sigur ca te vei intoarce in Roma. Nu incerca sa faci precum eroii din filmul „La Dolce Vita” si sa te arunci in fantana, te vei alege cu o amenda usturatoare.

3. Panteonul

Situat in Piazza della Rotonda, Panteonul poseda cea mai mare cupola din lume si a fost construit in anul 27 i.H. de catre consulul roman Marcus Agrippa. Cupola cu un diametru de 43,3 metri a fost la inceput impodobita cu bronz suflat cu aur, insa acesta a fost indepartat in perioada Renasterii pentru a decora domul catedralei Sf. Petru.

4. Piazza Navona

Piazza Navona este probabil cea mai frumoasa piata din Roma. Atractia principala a pietei este Fantana celor Patru Fluvii a lui Bernini cu inaltul sau obelisc egiptean. Rezistati tentatiei si nu va opriti la vreun local din piata, preturile sunt mult peste medie.

5. Treptele spaniole

Treptele spaniole din Piazza di Spagna sunt cele mai late trepte din Europa. Zona este dominata de biserica Trinita dei Monti, localizata la capatul de sus al treptelor. Piata a fost numita astfel dupa ce ambasada Spaniei s-a mutat aici. Luati un loc pe trepte si urmariti raurile de turisit si localnici care se perinda prin zona.

6. Muzeele Vaticane

Din pacate, Muzeele Vaticane pot fi vizitate gratuit doar in ultima duminica a lunii, dar poate aveti noroc si va aflati in Roma tocmai intr-o astfel de zi. Am scris mai multe despre lucrurile frumoase pe care le puteti vedea in cele 10 muzee aici.

7. Coloseumul

Poate cel mai cunoscut simbol al Romei este Coloseumul, cel mai mare amfiteatru de piatra din lume, care in perioada sa de glorie avea o capacitate de 70000 de spectatori. Sub motto-ul “panem et circenses”, adica paine si circ, se organizau aici curse cu animale si lupte intre gladiatori. Perioada de glorie a Coloseumului a apus de mult, insa si astazi impresioneaza milioane de turisti anual. Intrarea in Coloseum esta contra cost, dar il puteti admira fara probleme din exterior.

8. Bisericile Romei

Roma este plina de biserici splendide, care pot fi vizitate in mod gratuit. Nu ratati Santa Maria Maggiore, Santa Maria del Popolo sau Santa Maria della Vittoria.

9. Villa si Gradinile Borghese

Cea mai mare gradina verde din centrul Romei a prins viata ca parc personal al cardinalului Scipione Borghese, mare iubitor si colectionar de arta. Colectia sa este expusa in interiorul Villei Borghese, accesul se face pe baza de bilet, dar minunata cladire poate fi admirata gratuit de afara.

10. Tururi pietonale gratuite

In Roma sunt oferite mai multe tururi pietonale gratuite, de multe ori impartite pe zone. Merita sa luati parte la un astfel de tur, veti afla lucruri interesante despre oras si ghizii va vor purta prin locuri frumoase care pot fi vazute fara costuri. Va puteti intoarce in aceste locuri pe cont propriu, pentru a le admira pe indelete.

One Response

  1. Pingback: Roma antica - DorulCalator.ro 14 ianuarie 2015
  2. Luiza Dan

    19 ianuarie 2018

Give a Comment

Statistici T5