Un colt din Bavaria – Augsburg

Un colt din Bavaria – Augsburg

Augsburg-ul, al treilea oras ca marime din Bavaria, este de multe ori neglijat de turisti, zacand oarecum in umbra Munchen-ului, aflat la doar 70 km distanta. Insa pentru cei ce doresc sa faca o excursie mai lunga pe plaiurile bavareze, o sedere de cateva zile in Augsburg este absolut necesara.

Fondat in Antichitate de catre romani, Augsburg este unul dintre cele mai vechi orase germane. Este localizat pe ruta faimoasei Romantische Straße si ofera vizitatorilor numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber si de culturalizare.

La nivel international, Augsburg este cunoscut pentru:

  • Teatrul de papusi-marionete,
  • complexul de locuinte sociale Fuggerei,
  • primaria in stil renascentist
  • catedrala.

De istoria orasului se leaga nume celebre precum Fugger, Welser, Mozart, Bertold Brecht si Rudolf Diesel.

Obiective turistice Augsburg

Cateva cuvinte pe scurt despre obiectivele pe care nu aveti voie sa le ratati la vizita in Augsburg:

  • Primaria si Sala Aurie – cladirea a fost construita intre anii 1615-1620, este emblema orasului si multi experti o considera cea mai importanta cladire in stil renascentist situata la nord de Alpi. Sala Aurie se afla la primul etaj si impresioneaza vizitatorii prin decorul bogat, picturile murale, usile masive splendid sculptate. Sala Aurie poate fi vizitata intre orele 10 – 18, cu exceptia zilelor cand au loc evenimente private. Oarecum off-topic: acum cativa ani sala a fost inchiriata de niste tigani pentru nunta fiicei lor, a cantat toata spuma manelistilor din Romania.

  • Turnul Perlach –  este situate tot in Rathaus Platz, chiar langa primarie. Accesul in turn este permis din mai pana in octombrie si privelistea panoramica asupra orasului merita efortul depus pentru a ajunge in varf.

  • Fuggerei – este cel mai vechi complex de locuinte sociale din lume, fiind infiintat in anul 1521 de catre Jacob Fugger. O parte din case sunt mobilate si utilate exact ca in Evul Mediu, astfel incat actualii vizitatori isi pot face o idee despre cum era viata oamenilor cu cateva secole in urma.  In complex locuiesc mai multe familii, chiria simbolica fiind de 1 euro/an. Este foarte greu sa obtii o locuinta aici, doritorii trebuind sa demonstreze ca ultimele generatii ale familei au fost tot rezidenti ai orasului Augsburg.

  • Catedrala Sf. Maria – are forma actuala in stil romantic inca din secolul 11, iar ulterior, in secolul 14, i s-au adus modificari gotice. Catedrala este decorata cu fresce impresionante, vitralii din secolul 12 reprezentand profetii, picture executate de Hans Holbein.

Activități în aer liber

Pentru iubitorii activitatilor in aer liber, o vizita la gradina zoologica sau la cea botanica poate sta la baza unei zi perfecte (cu conditia ca vremea sa fie de partea voastra).

Rezervati-va cateva ore pentru o plimbare pe malurile celebrului Eiskanal, amenajat special pentru probele de canoe-slalom din cadrul Olimpiadei de Vara din Munchen, 1972. Astazi, aici este baza de antrenament si se organizeaza periodic concursuri (ultimul eveniment important – Campionatul Mondial de Canoe-Slalom in anul 2012).

Daca sunteti iubitori de sarbatori ale berii, e bine de stiut ca in Augsburg are loc la inceputul lunii septembrie Plärrer, fratele mai mic al arhicunosctului Oktoberfest.  Festivalul dureaza 2 saptamani, iar pe langa berea bavareza, va puteti delecta cu foarte multe sortimente de carnati, brezel de toate dimensiunile si  petreceri ce se termina la rasaritul soarelui.

In rest, va recomand sa va bucurati din plin de atmosfera orasului, hoinariti pe stradutele din centru, faceti pauze pentru “Kaffe und Kuchen” (incercati Zwetschgenkuchen – specialitate locala din aluat dospit si prune) si, daca buzunarul va permite, o sesiune de shopping nu poate fi decat binevenita.

Give a Comment

Statistici T5