Atractii turistice in Washington DC

Atractii turistice in Washington DC

casa-alba-washington
Am ajuns in sfarsit la episodul 3 al verii mele americane. Dupa Boston si NYC, va povestesc astazi despre capitala SUA – Washington DC, un oras ce mi-a placut foarte mult si care se afla pe locul 1 in topul personal al celor trei mari orase americane vizitate.

Urbea de pe malul raului Potomac a fost fondata in anul 1790 si inca de la bun inceput arhitectii au avut in minte un oras verde, plin de parcuri, cu bulevarde largi si aerisite. Mai mult de doua secole mai tarziu, cand am vizitat eu Washington-ul, strazile late si verdeata au fost primele lucruri pe care le-am observat si care m-au facut sa am o prima impresie buna despre oras.

In Washington m-am cazat la un hostel in apropiere de Chinatown. Bineinteles ca facusem rezervare pentru o camera cu 2 paturi, iar la fata locului am primit un loc intr-o camera cu 8 paturi, baie pe hol. Nu ma pot plange de curatenie, nici macar de galagie, singura chestie care m-a deranjat a fost lipsa intimitatii si faptul ca a trebuit sa imi cumpar un lacat, caci nu am vrut sa imi las toata ziua lucrurile la dispozitia celor 7 colege de camera care ar fi putut sa umble nestingherite prin bagajul meu, cat eu eram plecata de dimineata pana seara, descoperind Washington-ul.

Intre obiectivele turistice considerate “must-see” sunt in general distante usor de parcurs pe jos, deci transportul in comun este util doar daca vreti sa ajungeti intr-un cartier mai indepartat ca sa vizitati ceva anume sau pentru cazare, in rest recomand mersul pe jos. Din experienta mea, pot spune ca metroul circula foarte bine si cred ca acopera marea majoritate a orasului.casa-alba-washington-dc

Primul obiectiv pe lista mea a fost Casa Alba, situata la nu mai putin cunoscuta adresa Pennsylvania Avenue nr. 1600. Celebra peluza era de un verde intens la inceput de toamna si am reusit sa fac niste poze reusite in fata casei lui Obama.

De aici m-am indreptat spre asa-numitul “National Mall” un parc imens plin de cladiri si monumente  memoriale, incadrat de Pennsylvania Avenue si Constitution Avenue. Daca aveti doar o zi la dispozitie pentru vizitarea Washington-ului, cred ca venind aici bifati automat cam jumatate din cele mai importante obiective turistice ale capitalei SUA: Washington Monument, World War II Memorial, Lincoln Memorial cu celebrul lac de la poalele sale, memorialele in cinstea veteranilor de razboi din Corea si Vietnam, Roosvelt Memorial, Thomas Jefferson Memorial  si inca cateva mai putin cunoscute.

washington

Lincoln Memorial Washington DC

world-warII

Cel mai impunator dintre toate memorialele vazute mi s-a parut Lincoln Memorial, cu o arhitectura inspirata de Panteonul din Atena. Este deschis publicului non-stop si pe langa omagiul pe care il aduce celui de-al 16-lea presedinte al SUA – Abraham Lincoln, reprezinta un simbol al libertatii. In Washington DC puteti vizita teatrul Ford, locul in care Lincoln a fost impuscat mortal la 14 aprilie 1865. Veti vedea loja in care se afla presedintele in momentul atentatului, iar pe urma puteti vizita casa Petersen, aflata pe aceeasi strada cu teatrul Ford. In casa lui William Petersen a fost dus Abraham Lincoln imediat dupa impuscatura si tot acolo a decedat in dimineata zilei urmatoare. Teatrul Ford si casa Petersen se afla pe 10th Street, NW.

capitoliul-washington

Fata in fata cu Lincoln Memorial, la capatul vestic al National Mall, se afla Capitoliul, cladire care adaposteste Congresul Statelor Unite. Accesul vizitatorilor se face prin East Capitol Street. Cea mai mare aglomeratie de turisti pe care am vazut-o in Washington a fost cu siguranta in fata Capitoliului si toate autobuzele turistice opreau cateva minute aici pentru ca toti calatorii sa faca poze bune in fata cladirii.
Washington National Cathedral
Ca tot veni vorba de autobuzul turistic, acesta este o modalitate foarte buna de a vedea si alte parti ale capitalei SUA. Cu autobuzul am ajuns Washington National Cathedral, la Arlington Cemetery, la Union Station, am trecut prin Georgetown, am vazut cartierul ambasadelor si chiar am zarit din autobuz ambasada Romaniei.  In aproximativ 3 ore cat dureaza un tur intreg, apuci sa vezi multe locuri pe care altfel nu ar fi timp sa le descoperi la picior.
DC Tour Bus
Si cum o sedere de 5 zile in Washington DC nu poate fi completa fara vizitarea a cel putin unui muzeu din nenumaratele Smithsonian Museums, va spun ca am trecut pe la Air and Space Museum, Natural History Museum si American Art Museum. L-as recomanda in mod deosebit pe cel dintai, unde in 23 de incaperi sunt expuse avione, nave spatiale, rachete si alte obiecte care au legatura cu lumea zborului. Muzeul de istorie naturala este un muzeu numai bun de vazut pentru cei cu copii, o varianta cu mult mai multe exponate comparativ cu fratele sau bucurestean – Muzeul Antipa.


Daca ajungeti pe coasta de est a Statelor Unite ale Americii si aveti timp sa strecurati in program o excursie la Washington DC, va sfatuiesc cu draga inima sa o faceti. Este un oras frumos, mai putin agitat decat NYC si mult mai curat. Intr-una din seri, stand pe o banca intr-un mic parc, am vazut in decurs de jumatate de ora cel putin 10 veverite, daca pana si ele traiesc cu placere in acest oras, e clar: something’s in the air.

muzeu-washington
Washington
case-washington
strada-washington-dc

Comments (2)

  1. anca

    10 iulie 2014
  2. Dana Ionescu

    18 decembrie 2017

Give a Comment

Statistici T5