La plaja in Atena

La plaja in Atena

In city break-ul din Atena ne-am rezervat a treia zi pentru mersul la plaja.

Daca in prima zi in Atena am facut turul orasului cu un ghid local, iar apoi am urcat pe dealul Lycabbetus, in a doua zi am urcat la Acropole, am vizitat Muzeul de Arheologie si am dat o fuga pana la Pireu, a treia zi am rezervat-o pentru plaja si am luat o decizie foarte buna.

Am stat putin pe ganduri deoarece nu doream sa pierdem foarte mult timp pe drumuri, iar seara trebuia sa ne intoarcem sa prindem avionul spre Bucuresti. Am rascolit internetul si am decis ca cea mai buna plaja locala conform cerintelor noastre este Bolivar Beach (cel putin asta e numele in engleza, asa cum ne spune umilul Google Maps).

Cum se ajunge la plaja din sudul Atenei?20150601-statie-de-tramvai-atena

Pentru a ajunge la plajele din sudul Atenei trebuie sa luati tramvaiul T5 sau autobuzul B2 de la Piata Syntagma. Noi am calatorit cu tramvaiul T5 aproximativ 45 de minute. Este un tramvai usor care nu se intersecteaza cu automobilele. Noua ne-a placut si pentru faptul ca am vazut cartiere noi din Atena si pentru ca avea aer conditionat.

Noi ne-am oprit la statia Zephyros, dar tramvaiul isi continua traseul pe coasta Marii Egee, deci puteti opta si pentru alte plaje amenajate.

Plaja Bolivar Beach Bar- Akti Tou Iliou20150601-la-plaja-in-atena

Plaja Bolivar se afla in imediata apropiere a statiei de tramvai Zephyros si am observat ca la statia aceasta s-au dat jos cele mai multe persoane echipate de plaja.

Am ramas placut impresionati de conditiile de aici. 

Intrarea a costat 5 euro/persoana, iar in acest pret se ofera sezlong si umbreluta. Bauturile se achizitionau contra cost. O apa plata la 0,5 l costa 1 euro, iar un Frappe costa 3 euro.

Noua ne-a placut foarte mult faptul ca am avut dus si vestiar la dispozitie. Nu mai spun de curatenie, totul era foarte curat, inclusiv toaletele.

Apa era curata si calda pentru inceputul lunii iunie. Nisipul nu era foarte fin, dar nici nu erau pietricele. Nu am observat multi turisti, ci erau mai multi localnici veniti impreuna cu copiii.

Poze facute la plaja in Atena:

20150601-2015-06-01-13.48.40

20150601-2015-06-01-13.51.16

Link-uri utile:

Harta transport in comun Atena

City break in Atena

No Responses

  1. Pingback: City break in Atena. Prima zi 29 iulie 2015

Give a Comment

Statistici T5