7 destinații turistice de neratat pe Coasta de Azur

Nisa este capitala Coastei de Azur. Aici se află principalul aeroport al zonei, iar rutele către celelalte localități idilice ale Coastei de Azur se dezvoltă precum o pânză de păianjen. Transportul în comun funcționează perfect în această zonă așa că puteți ajunge oriunde în departamentul Alpii Maritimi cu un bilet care costă 1,5 euro.

Coasta de Azur are reputația de destinație scumpă, deoarece aici obișnuiesc să-și petrească timpul tot felul de oameni bogați. Dar se poate vizita și cu un buget mai strâmtorat. Nu lăsați bugetul să vă oprească să vizitați această zonă foarte frumoasă. Plus că nu trebuie să mergeți neapărat în lunile de vară. Localnicii povestesc că și în luna noiembrie se poate înota în apele azurii ale Mediteranei.

Iată care sunt cele 7 desinații turistice pe care vi le recomandăm să le vizitați dacă urmează să petreceți un sejur pe Coasta de Azur.

Nisa

Este cel mai mare oraș al Rivierei Franceze, cu o populație de 350.000, dar populația zonei metropolitane se apropie de 1 milion de locuitori. Toată Coasta de Azur are o populație de 2 milioane de locuitori.

Mai multe detalii despre Nisa >>>

Cannes

Orașul este cunoscut la nivel internațional în special pentru festivalul de film care se desfășoară aici, dar și pentru vedetele care își petrec vacanțele prin aceste locuri. Este un oraș de vizitat, chiar dacă nu sunt obiective turistice extraordinare. Un window shopping este recomandat. Sunt tot felul de magazine scumpe, extravagante, în care nici nu am avut curaj să intru pentru că erau ”out of my league”. Orașul are acel vino-încoa.

Monaco

Luxul este la el acasă în Monte Carole, totul este perfect aranjat, orice bucățică de uscat este bine folosită. Nu trebuie să aveți mulți bani ca să mergeți să vizitați statul Monaco. Intrările la principalele obiective turistice sunt la prețuri decente (aproximativ 10 euro). Sunt trenuri dese spre Nisa.

Statul Monaco nu este în Uniunea Europeană, deci trebuie să aveți grijă la tarifele de roaming.

Eze

Este un loc special pe care trebuie să îl vizitați. În toate ghidurile dedicate Coastei de Azur veți găsi recomandarea de a vizita sătucul idilic, Eze.

În cazul în care veți călători de la Nisa la Eze cu autobuzul veți avea parte de peisaje superbe la ieșirea din Nisa.

St Tropez

După al doilea război mondial bogații vremii au început să-și petreacă concediile la St. Tropez. Sătucul din sudul Franței a fost făcut celebru și de actrița Brigitte Bardot. Dacă sunteți fanii filmelor cu Luis de Funes, Jandarmii, trebuie să știți că aici s-au filmat o parte din aceste filme.

Grasse

Grasse este renumit datorită parfumurilor care sunt create în acestă zonă. Fragonard, Molinard, Galimard sunt case de parfumuri vizitate în fiecare an de 1 milion de turiști. Florile utilizate pentru celebrul parfum Channel nr.5 sunt cultivate în această zonă. Din Cannes până în Capitala parfumurilor se ajunge în aproximativ 30 minute, cu autobuzul, care costa 1 euro.

Centrul vechi din Grasse este atractiv și merită vizitat.

Dacă doriți cazare la prețuri mai bune pentru sejurul pe Coasta de azur, recomand să vă uitați și la cazările din Grasse. S-ar putea să economisiți mulți bani.

Antibes

Renumit pentru portul său și pentru clubul de iahting, Antibes se află situată între Nisa și Cannes.  Aici puteți vizita Muzeul Picasso. Renumitul pictor a locuit pentru o perioadă în această zonă, iar tablourile din acea perioadă sunt expuse în cadrul acestui muzeu. Pentru a face plajă la Antibes puteți merge în stațiunea  Juan-les-Pins.

Give a Comment

Statistici T5