Salzburg in 2 timpi si 3 miscari

Salzburg in 2 timpi si 3 miscari

salzburg (1)

Capitala statului federal austriac cu acelasi nume, Salzburg-ul este un oras de dimensiune medie, bine intretinut si foarte cochet. Din pacate, nu am avut ocazia de a-l descoperi pe indelete deoarece am vizitat Salzburgul in aproximativ 4 ore, destinatia noastra fiind München si neavand astfel prea mult timp de hoinarit pe traseu.

salzburg (6)
salzburg (7)
salzburg (2)
salzburg (3)
salzburg (4)

Salzburg must see

Cele cateva ore petrecute in orasul natal al lui Mozart au fost insa de-ajuns pentru a-mi da seama ca Salzburgul merita o sedere de cel putin 3 zile. In cazul in care aveti drum prin zona, va recomand sa parasiti autostrada, sa parcati masina undeva in centru si sa faceti o plimbare prin orasul vechi, care a fost inclus in patrimonial mondial UNESCO in anul 1997. Pe incantatoarele stradute veti descoperi atat cladiri construite in Evul Mediu, cat si cladiri mai noi, reprezentante de seama ale romantismului, perioadei renascentiste sau a epocii de glorie a barocului.

Rezidenzplatz

Pasii va vor purta cu siguranta inspre Rezidenzplatz, piata situata in inima centrului istoric si dominata de fantana  de marmura cu acelasi nume –  Rezidenzbrunnen, construita intre 1656 si 1661 de catre Tomasso di Garona. Rezidenzplatz este incadrata de cele doua palate de resedinta ale episcopului –  Alte Residenz si Neue Residenz, si de catedrala Salzburger Dom, care este superba. Catedrala este constrita in stil baroc si isi are forma actuala inca din secolul al XVII-lea, dar a fost construita inca din anul 774.
salzburg (8)

salzburg (9)

salzburg (10)

Hohensalzburg

De la bun inceput atentia mi-a fost atrasa de maretul castel de pe dealul care domina orasul vechi – Hohensalzburg. Este unul dintre cele mai bine pastrate castele medievale din Europa si are o istorie bogata, culminand cu utilizarea sa pe post de inchisoare pentru prizonierii italieni din Primul Razboi Mondial si pentru nazisti. Pentru a vizita castelul si muzeele din incinta acestuia, exista mai multe tipuri de bilete simple sau combinate, in functie de ce vrei sa vizitezi. Se poate opta pentru un bilet mai scump care sa aiba si drumul dus-intors  cu funicularul inclus in pret.

Citește și Viena în 3 zile

Palatul Mirabell

Iubitorii muzicii clasice vor fi incantati sa mearga pe urmele lui Mozart, care s-a nascut in casa de pe Getreidegasse la nr. 9. Noi nu am vizitat casa si muzeul dedicate marelui compozitor, dar am ajuns in schimb la Palatul Mirabell cu incantatoarele sale gradini. Fiind vara, a fost o adevarata placere sa ne plimbam pret de cateva zeci de minute in mijlocul florilor.

salzburg (12)

salzburg (13)

salzburg (14)

salzburg (15)

salzburg (16)

salzburg (17)

salzburg (18)

salzburg (19)

salzburg (20)

salzburg (21)

salzburg (22)

salzburg (23)

Mondsee

Bineinteles ca Salzburg are mult mai mult de oferit turistilor, dar programul nu ne-a permis mai mult in momentul respectiv. Daca va hotarati sa petreceti mai multe zile in regiune, va recomand sa faceti o excursie la lacurile din zona. Am ajuns la Mondsee si am facut o plimbare pe lac de peste  o ora cu un vaporas care mi-a inspirat destula incredere.

O plimbare pe lac de 1 ora costa in jur de 10 euro, pretul difera usor de la o firma la alta. Pe langa plimbarea pe lac, se pot face trasee cu bicicletele, se pot practica mai mult sporturi nautice, zona e plina de restaurante, terase si pensiuni.

Zona poate fi admirata si de pe mal, dar parca are alt farmec din mijlocul lacului, in bataia vantului si a soarelui, savurand un strudel cu mere. Posibilitatile de petrecere a timpului la Mondsee sunt numeroase.

Poze Mondsee:

mondsee (9)
mondsee (1)
mondsee (2)
mondsee (3)
mondsee (4)
mondsee (5)

mondsee (7)

Give a Comment

Statistici T5