Obiective turistice in Pisa

Obiective turistice in Pisa

O data ce ati ajuns la Pisa toate drumurile duc catre celebrul turn care sta sa cada inca din secolul 13. Turnul din Pisa este cea mai celebra cladire inclinata din lume. Dar Pisa ofera mai multe obiective turistice decat Turnul inclinat care a facut celebru orasul toscan.

Pisa nu este un oras mare, avand o populatie de 90.000 de locuitori.

Pe vremuri Pisa a fost o putere maritima si rivaliza cu Genova si Venetia, dar Turnul inclinat a fost cel care i-a adus renumele mondial. Pisa este un vechi si important centru universitar, iar Scuola Normale Superiore din Pisa este una dintre cele mai prestigioase scoli de la nivel european.

pisa-171089_1280

In Pisa nu sunt foarte multe lucruri de vazut, majoritatea turistilor alegand sa viziteze Piazza dei Miracoli, acolo unde se gaseste Turnul din Pisa, Catedrala si Baptisterium si Piazza dei Cavalieri.

Noi am petrecut cateva ore bune in Piazza dei Miracoli, unde am vizitat obiectivele turistice, dar ne-am si recules la umbra, pe iarba din jurul catedralei.

Turnul inclinat din PisaDSC_1016

Este una dintre cele mai celebre cladiri din Europa. Turnul, faimos pentru faptul ca este inclinat, si as spune eu si pentru arhitectura deosebita, a inceput sa se incline de cand s-au construit primele trei etaje. De vina este solul argilos pe care s-a construit. Timp de 100 de ani, italienii au stopat lucrările, iar apoi au construit urmatoarele patru etaje. Turnul a fost finalizat in 1372. S-a intervenit de mai multe ori pentru consolidarea turnului, iar din 2001 turnul este deschis oficial pentru a putea fi vizitat de catre turisti.

Lucruri interesante despre Turnul inclinat din Pisa:

  • inaltimea este de 56 de metri;
  • greutate este de 14.453 tone;
  • fundatia are o adancime de 3 m;
  • are 8 etaje;
  • are șapte clopote, localizate la ultimul etaj, care bat la ora 12 si inaintea slujbelor religioase;
  • s-au folosit 14200 de tone de marmură de Carrara;
  • turnul a fost ridicat in 344 ani, incepand cu 1173;
  • ultimele lucrari de restaurare au durat 18 ani;
  • in 2008 inginerii au ajuns la concluzia ca Turnul inclinat din Pisa a incetat sa se mai miste;
  • in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial nemtii au folosit turnul din Pisa pe post de punct de observare. Aliatii au refuzat sa ii atace pe nemti dupa ce au vazut frumusetea Turnului.

Daca doriti sa urcati in turn, trebuie sa stiti ca pretul este de 18 euro! Da, e mult, dar de cate ori in viata veti urca la Turnul inclinat din Pisa?

Catedrala din Pisa

Turnul inclinat a fost construit pentru Catedrala, dar acum toata lumea vine sa vada turnul si apoi viziteaza Catedrala.

Catedrala a fost construita intre anii 1063 -1350 si este placata la exterior cu marmura alba. Catedrala din Pisa se aseamana izbitor cu moscheele islamice care se construiau in perioada respectiva in Siria, Spania si Egipt. Partea frontala este prevazuta cu multe randuri de coloane precum moschea din Kairouan si are arcuri foarte asemanatoare cu cele ale moscheii din Cordoba.Catedrala-Pisa2

O mare parte din pietrele si marmura folosite la constructia catedralei au fost luate din cladiri antice romane. Pe pereti se observa din loc in loc inscriptii in latina. Locuitorii din Pisa au folosit marmura din cladirile romane din motive financiare, dar si pentru a arata lumii intregi ca vechea religie a romanilor era istorie, zeii nu mai aveau discipoli, iar crestinismul era mai puternic, caci zeii romani nu aveau niciun fel de putere avand in vedere ca templele dedicate lor au fost asa usor de demolat. Moscheele din Kairouan si Cordoba sunt construite cu pietre romane din aceleasi motive.

Biserica Santa Maria della Spina

Este considerata una dintre cele mai de seama biserici gotice din Europa. A fost ridicata in anul 1230 si s-a numit Santa Maria di Pontenovo. Se spune ca unul din spinii din coroana lui Isus Hristos a fost adus la Pisa in 1333 si astfel biserica si-a luat numele de Santa Maria della Spina.Santa-Maria-Della-Spina

In ciuda dimensiunii mici, biserica impresioneaza atat in interior, cat si in exterior.

Mergeti pe malul raului Arno pana ajungeti la biserica situata la marginea centrului istoric. Cele mai frumoase fotografii se fac seara, cand reflexia bisericii in apa raului cucereste toti vizitatorii. Biserica are un program de vizitare sporadic, iar daca vreti sa va asigurati ca o veti vedea si in interior, trebuie sa intrebati la centrul turistic care sunt orele de vizitare din perioada respectiva. Intrarea este gratuita.

Citeste si Toscana intr-o zi – Monteriggioni, Siena, San Gimignano si o degustare de vin

Piazza dei Cavalieri

Este a doua piata ca importanta din Pisa, dupa Piata Miracolelor.20150807-Piazza dei Cavalieri

Piazza dei Cavalieri a fost piata centrala a Pisei in perioada romana si in Evul Mediu. Faimosul arhitect Vasari a dat oPalazzo_Orologio_Pisa noua fata acestui loc in secolul 16, cand a coordonat ridicarea cladirilor din piata in stil renascentist. Inclusiv biserica Santa Stefano dei Cavalieri a fost construita sub atenta supraveghere a lui Vasari.

Biserica isi trage numele de la ordinul militar si religios infiintat de Cosimo de Medici. Statuia lui Cosimo poate fi vazuta in fata cladirii Palazzo dei Cavalieri.

Orto Botanico (Gradina Botanica) Gradina Botanica

Se afla in apropiere de Piazza dei Miracoli si este gradina botanica a Universitatii din Pisa. Un bilet de intrare pentru un adult costa 2,50 euro, iar pentru o familie pretul este de 6 euro. Veti vedea Prin Gradina Botanica din Pisascoala de botanica, gradini amenajate in diverse stiluri, sere, multe cladiri istorice, printre care si vechiul institut de botanica contruit intre 1591-1595 cu fatada ornamentata cu scoici.

Citeste si Florenta, orasul muzeu

Gradina a fost infiintata in 1544 si a fost prima gradina botanica universitara din Europa. A avut trei locatii diferite, iar cea din prezent functioneaza din anul 1591. Inca de pe atunci gradina cuprindea o colectie vasta cu obiecte de istorie naturala (expuse astazi la Muzeul de Istorie Naturala din Pisa), o biblioteca vasta (in prezent parte a bibliotecii universitare) si o galerie cu portretele tuturor directorilor.

Poze din Pisa:

La intrare in Piazza dei Miracoli
La intrare in Piazza dei Miracoli
Aglomeratie mare
Aglomeratie mare
Baptisierul lasa in umbra catedrala
Baptisierul lasa in umbra catedrala
Catedrala din Pisa
Catedrala vazuta din alt unghi
turnul-din-pisa
Opera de arta
Relaxare
Relaxare
La plimbare sau la restaurant
La plimbare sau la restaurant?
Lupoaica
Lupoaica

Give a Comment

Statistici T5